Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! ÖSYM KPSS-2019/7 tercih kılavuzunu yayınladı!

Sağlık bakanlığı yeni personel alım ilanını duyurdu. ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz ile 17 bin 689 personel alımı yapacağını ilan eden Sağlık Bakanlığı, başvuruda bulunacak adaylar için branşlar, görev yerleri ve detaylarına yer verdi. Peki Sağlık bakanlığı personel alımı başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılır? Başvurular ne zaman başlıyor? Tüm detayları sizin için bir araya getirdik.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! ÖSYM KPSS-2019/7 tercih kılavuzunu yayınladı!
Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak! ÖSYM KPSS-2019/7 tercih kılavuzunu yayınladı!
GİRİŞ 12.12.2019 15:47 GÜNCELLEME 12.12.2019 15:49

Sağlık bakanlığı 17 bin 689 sözleşmeli personel alımı yapacak. ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS-2019/7 tercih kılavuzunda istidam edilecek branşlar, görev yerleri ve nitelikler duyuruldu. Başvuruda bulunmak isteyen adayların aşağıdan ulaşabileceğiniz tercih kılavuzunu inceleyerek, ÖSYM AİS sisteminden tercihlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

 

 

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

 ÖSYM'nin yayınladığı KPSS-2019/7 tercih kılavuzunda yer alan Sağlık bakanlığı personel alım kılavuzunda yer alan kontenjanlara başvurular 13 Aralık 2019 tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 19 Aralık 2019 olarak duyuruldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre tercih işlemleri KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzu esas alınarak yapılması gerekiyor. Adaylar tercih yapmak için ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine girerek. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile bireysel olarak tercihte bulunması gerekiyor.

 

 

ÖSYM'NİN YAYINLADIĞI SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZUNA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ARANILAN NİTELİKLER

Orta Öğretim mezunu adaylarda aranan nitelikler:

2087 - Ortaöğretim Kurumlarının Acil Tıp Alanı ve Dalları veya Acil Sağlık Hizmetleri Alanı - Acil Tıp Teknisyenliği Dalından mezun olmak.

2125 - Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

2125 - Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

2125 -  Ortaöğretim Kurumlarının Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Ebelik-Hemşirelik Dalının, Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Hemşirelik Dalının veya Hemşirelik-Ebelik-Sağlık Memurluğu Alanı - Sağlık Memurluğu Dalının birinden mezun olmak.

Ön Lisans mezunu adaylarda aranan nitelikler:

3005 - Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3007 - Anestezi, Anestezi Teknikerliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3008 - Eczane Teknikerliği, Eczane Hizmetleri önlisans programlarının birinden mezun olmak

3009 - Ameliyathane Teknikerliği, Cerrahi Teknikerliği, Ameliyathane Hizmetleri, Cerrahi önlisans programlarının birinden mezun olmak

3011 - Ağız Diş Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı, Diş Hekimliği-Hijyen, Diş Teknik Sekreterliği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3013 - Diş Protez, Diş Protez Teknikerliği, Diş Protez Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3015 - Evde Hasta Bakımı önlisans programından mezun olmak

3023 - Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3024 - Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3025 - Patoloji Laboratuvar, Patoloji Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3029 - Odyometri veya Odiometri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3033 - Protez ve Ortez, Ortopedik Protez ve Ortez önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3037 - Radyoloji, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3039 - Radyoterapi önlisans programından mezun olmak.

3041 - Elektronörofizyoloji önlisans programından mezun olmak. 5

3045 - İş ve Uğraşı Terapisi önlisans programından mezun olmak

3047 - Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak.

3051 - Fizik Tedavi, Fizyoterapi,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hidroterapi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3057 - Diyaliz önlisans programından mezun olmak.

3064 - Çevre, Çevre Sağlığı, Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü, Çevre Koruma, Çevre Koruma ve Kontrol önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Lisans mezunu adaylarda aranan nitelikler:

4131- Psikoloji lisans programından mezun olmak

4148 - Çocuk Gelişimi veya Çocuk Sağlığı ve Gelişimi lisans programlarının birinden mezun olmak

4149 - Çocuk Gelişimi ve Eğitimi lisans programından mezun olmak.

4177 - Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programlarının birinden mezun olmak.

4571 - Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji lisans programlarının birinden mezun olmak.

4587 - Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon lisans programından mezun olmak

4599 - Perfüzyon lisans programından mezun olmak.

4600 - Ergoterapi (İş ve Uğraşı Terapisi) lisans programından mezun olmak.

4601 - Dil ve Konuşma Terapisi lisans programından mezun olmak.

4602 - Odyoloji lisans programından mezun olmak.

4603 - Ebelik lisans programından mezun olmak.

4605 - Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri veya Sağlık Memurluğu lisans programından mezun olmak.

4797 - Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak.

7332 - Dil ve Konuşma Terapisti pozisyonlarına, dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yüksek lisans veya doktora yapan, Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınan ve değerlendirme sonucu atanabilecek durumda bulunan adaylar başvurabilecektir.

7333 - Odyolog pozisyonlarına, odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan, Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınan ve değerlendirme sonucu atanabilecek durumda bulunan adaylar başvurabilecektir.

7334 - Perfüzyonist pozisyonlarına, perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan, Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınan ve değerlendirme sonucu atanabilecek durumda bulunan adaylar başvurabilecektir.

7335 - Sağlık Fizikçisi pozisyonlarına, fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan, Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınan ve değerlendirme sonucu atanabilecek durumda bulunan adaylar başvurabilecektir.