Zabıta memuru ve bekçi alım yapılacak ! Zabıta alımı için son gün

Zabıta memuru ve bekçi alımı başvuruları için bugün son gün . KPSS merkezi yerleştirme ile KPSS 2019/2 puanını esas alınarak çeşitli kamu kurumlarına ataması yapılacak zabıta memuru ve bekçi alımı içi en az lise mezunu şartı aranıyor. Peki zabıta memuru ve bekçi alımı başvuru tarihi ne zaman? Başvuru şartları neler? Nasıl başvuru yapılır? Tüm detayları ile haberimizde...

Zabıta memuru ve bekçi alım yapılacak ! Zabıta alımı için son gün
Zabıta memuru ve bekçi alım yapılacak ! Zabıta alımı için son gün
GİRİŞ 12.12.2019 10:15 GÜNCELLEME 12.12.2019 10:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kamuya zabıta memuru ve bekçi alımı için son gün. Yayımlanan ilanlara göre farklı kurumlarda çalışmak üzere en az lise mezunu zabıta memuru ve bekçi alımı yapılacak. KPSS 2019/2 puanını esas alarak tercih yapacak adayları, KPSS merkezi yerleştirme atayacak.

 

ZABITA MEMURU VE BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI

Kamu kurumlarına toplamda 115 zabıta memuru ve bekçi alımı yapılacak. İşte başvuru şartları;

- Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

 

- 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

ZABITA MEMURU ALIMI ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI

- 30 yaşını doldurmamış olmak, 

- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilo arasında ( +,-) 10 kilogramdan fazla fark olmamak, şartlarını taşımaları gerekmektedir.

ZABITA MEMURU VE BEKÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHİ

Toplamda 115 zabıta memuru ve bekçi alımı başvuruları KPSS 2019/2 Tercih kılavuzu ile yapılacak. 03 Aralık 2019 tarihinde başlayan başvurular  12 Aralık 2019 tarihi saat 23:59'da son bulacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM üzerinden gerçekleştirecek.

115 ZABITA VE BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Yayımlanmış ilanlara göre farklı kamu kurumları olmak üzere toplamda 115 Zabıta ve bekçi alımı yapılacak. Söz konusu kadro listesinde en az yeri bekçi alımı teşkil ediyor. Lise mezunu Kastamonu İl Özel İdaresi 2 bekçi alımı yapacak.

Yayımlanan ilanların geri kalanında ise 113 zabıta memuru alımı yer alıyor. Lise, ön lisans ve lisans mezunlarına göre farklılık gösteren zabıta memuru kadro sayısı ise söyle;

Lise mezunu 6 zabıta memuru alınacak: Lise mezunu alım yapacak kurumlar arasında sadece Zonguldak Belediyesi yer alıyor.

Ön Lisans Mezunu 14 zabıta memuru alınacak: Ön lisans mezunu alım yapacak kurumlar arasında Esenler belediyesi ve Zonguldak Belediyesi yer alıyor.

Lisans Mezunu 93 zabıta memuru alınacak: Lisans mezunu alım yapacak kurumlar arsında  Adapazarı belediyesi, Esener belediyesi, İspir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi, Kartaş belediyes, Kars Belediyesi ve Zonguldak Belediyesi yer alıyor. 

YORUMLAR 1
  • MURAT 4 yıl önce Şikayet Et
    BEKÇİ VE ZABITA ALIMLARINDA ORTA OKUL MEZUNU ALIMLAR YAPILSIN lütfen
    Cevapla