THY'den flaş yerli uçak motoru açıklaması!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 2018'e ilişkin planlarını açıkladı.

GİRİŞ 24.11.2017 14:23 GÜNCELLEME 24.11.2017 17:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "2018'e dair istihdam olarak planlamamız şu anda ana kademede yaklaşık 3 bin, iştiraklerle bakıldığında 3 bin 500. Benzeri bir şekilde gitmesi halinde bunun 7 bine çıkacağını öngörüyoruz." dedi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, işe alımlar için başvuruların yüzde 95'inin internet kanalı ile alınacağını belirterek, "Sınavla alıyoruz. Alımlarımızın çok büyük bir kısmı, yüzde 95'ten fazlası sınavladır." dedi.

İlker Aycı, yerli uçak motoru üretimine ilişkin, "THY Teknik'i bu anlamda önemli bir oyuncu olarak görüyoruz ve bu konudaki gruplara destek verip Türkiye'de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak isteriz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Adımız Soyadımız 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık şu işi başaralım
    Cevapla
  • kadir -nadir ustam 6 yıl önce Şikayet Et
    haydi maaşallah
    Cevapla
  • turk 6 yıl önce Şikayet Et
    hersey yapabiliyoruz bir motor yapamiyoruz
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bencede yapmalı. Boeing kaz gibi yoluyordur bizi tabiri caizse. Uçak, motor yerli olsa THY gerçekten uçar. İşk 3 e girer. Şirket maliyetleri düştükçe bilet fiyatlarına yansır. Uzun vadede bu yatırım şart.
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji çok ilerledi. Mototorları 3d tarayıcı ile tarayıp oradaki muhendisliği alip uyarlamak en mantiklisi. Amerikayı keşfetmeye gerek yok. Zaten geliştirme aşamasında daha iyilerini yapabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle