Altın yatırımcısına Fed uyarısı: Sembolikte olsa indirim bekleniyor

Ortadoğu’daki gerilimin hafiflemesi ve Fed’in faiz indirimini ötelemesi altın fiyatlarının düşürdü. Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, “Altın erken fiyatlandı. Fed’ten sembolikte olsa indirim bekleniyor” dedi.

GİRİŞ 26.04.2024 16:26 GÜNCELLEME 26.04.2024 16:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hem yurt dışı piyasalar hem de yurt içi piyasalar geçen haftayı oldukça hareketli geçirdi. Altının ons fiyatı, İsrail ile İran arasındaki gerilimde mevcut durum ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin etkisiyle rekor seviyesinden geriledi.

Haftanın son gününe toparlanarak başlayan gram altın güne 2 bin 449 TL'den başladı. Bir önceki kapanışı 3 bin 983 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 3 bin 995 liradan alıcı buldu.

Borsa İstanbul ise günün ilk yarısında 9.907,38 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ piyasalardaki hareketliği Haber7’ye değerlendirdi.

BORSA HAFTAYI NASIL KAPATIR?

Borsa yatırımcısını yakından ilgilendiren gelişmeleri Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ yorumladı. Yatırımcıları kar satışlarına karşı uyarılarda bulunan Karadağ, “Kısa vadede çok güçlü bir satış beklentisi içerisinde değiliz. 9400 bandının devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Yatırımcılara yeni rekorlar sonrası oluşabilecek kar satışına karşı dikkat uyarısında bulunan Eda Karadağ, piyasada BIST’e yönelik talebin olduğunu dile getirdi.

 

 

İŞTE BORSADA ÖNE ÇIKACAK SEKTÖRLER!

Borsada işlem yapan yatırımcıların sektör tercihlerinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Eda Karadağ, önümüzdeki süreçlerde borsada öne çıkacak sektörleri yorumladı. Özellikle bankaların ön planda olduğunu ifade eden Karadağ, aynı zamanda gıda ve perakendenin de piyasada ön planda olduğunu belirtti. Eda Karadağ, holdingler, telekom, tekstil, demir çelik, enerji ve havacılık alanlarının piyasanın takibinde olacağını ifade etti.

 

 

ALTIN YATIRIMCISINA ÖNEMLİ UYARI!

Altın fiyatlarındaki hareketliliği değerlendiren Eda Karadağ, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve jeopolitik risklerin altını etkilediğini dile getiren Eda Karadağ, bu hafta kapsamında altında sınırlı bir düşüş yaşandığını belirtti. Altın fiyatlarının gerilemesini faiz indirimi beklentisinin ötelenmesi olarak yorumlayan Eda Karadağ, geçtiğimiz yılın son çeyreği FED faiz indirim beklentisini güçlendirdiği için altının erken fiyatlandığını belirtti. Faiz indirimi kararının ertelenmesi ile altının zaman zaman bu kazanımlarını geri vereceğini ifade eden Eda Karadağ, yatırımcıları uyardı.

 

 

FED’TEN SEMBOLİKTE OLSA BİR FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR!

FED’in faiz indirim beklentisinin ötelenmesini değerlendiren Karadağ, ‘ABD Merkez Bankası'ndan sembolikte olsa bir faiz indirimi bekleniyor' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Cengiz 1 hafta önce Şikayet Et
    ...sembolik de olsa .. şeklinde yazılır... Editör efendi.
    Cevapla
  • Erkan 1 hafta önce Şikayet Et
    altın fiyatlarını düşürdü mü :)
    Cevapla
  • İrfan 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayatım boyunca Babam yatırımını hep Altın alarak yaptı.Bazen en yüksekten alıyordu.Baba yüksek derdik alma.Hep derdi oğlum aldığım altındır.Kralların,imparatorların biriktirdiği maden dir.Yine kazanacağım derdi.Haklı çıktı., Tam 45 yıldır
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 hafta önce Şikayet Et
    Altın baskılarsan birgün öyle fırlarki o günler çok yakında ülkeler boşuna altın stoklamıyor.
    Cevapla