Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak

Fitch Ratings, Türkiye'de enflasyoun ciddi düşüş yaşayacağını bildirdi. Kuruluşun değerlendirmesinde "Hükümetin harcamalardaki artışı azaltarak mali açığı düşüreceğine inanıyoruz." ifadesi kullanıldı.

GİRİŞ 26.04.2024 17:16 GÜNCELLEME 26.04.2024 17:36
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesini yayınladı. Kuruluş, Türkiye'nin yeni politika bileşimi kapsamında enflasyonla mücadele konusunda kararlılık gösterdiğini ifade etti.

"ENFLASYONDA CİDDİ DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ"

Kuruluşun değerlendirmesinde, Türkiye'de mayıs seçimlerinden sonra uygulanan ekonomi politikasının sürdürüleceğine inandıklarını belirtildi.

Raporda, "Hükümetin bu yılın geri kalanında harcamalardaki artışı azaltarak mali açığı düşüreceğine inanıyoruz. Enflasyonda ciddi düşüş ve dış kırılganlıkların azalmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

"CARİ AÇIK REZERVLERİ DESTEKLEYEBİLİR"

Değerlendirmede "Politikadaki tutarlılığın iyileşmesi, enflasyonun düşmesini, cari açığın azalmasını ve uluslararası rezervlerdeki toparlanmayı destekleyebilir." denildi.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Çiftçiler 1 hafta önce Şikayet Et
    Ülkemizde milyonlarca yabancı var para kazanıp dolar eyro yaptırıp ülkelerine gönderiyorlar yani ekonomimizi alt üst ettiler neden buna kimse bakmıyor ev kirasını gıda ilaç daha bir sürü şey Allah rızası için devletimiz bunları iyi bir araştırsın
    Cevapla
  • Adnan 1 hafta önce Şikayet Et
    Ekonomi iyiyken bunlar sürekli not düşürdüler. Ekonomimiz bozuldukça çok güzel gidiyorsunuz aferin böyle devam edin diyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Kadir bile inanmaz. Çok masal dinledik.
    Cevapla
  • Das 1 hafta önce Şikayet Et
    Faizler yüksek kaldigi sürece asiri pahalı bati ürünleri alınmayacak cari acik düsecektir böylelikle enflasyon da düsecektir mecburmusun alman arbasi kullanmaya
    Cevapla
  • Özer 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizde istemeyiz devletimizin dış borçları, doğalgaz vs ödemelerini yapabilmek için Merkez Bank ve Hazinede yeterli $ ve € bulamayınca açığı Kapalıçarşı piyasasından tamamlamaya çalışmasını + çeşitli mal ve ürün ithalatı yoluyla, evet Almanya dahil bir çok ülkeye giden dövizi de ekleyince paramızın değerinin her gün daha da düşmesini.! Oto ve her şeyi DAHA FAZLA ÜRETMELİ + İHRAÇ ETMELİYİZ
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizimkiler Fitch'e para mı veriyor bu açıklamalar için. Ne saçma. Bekleyin düşer...
    Cevapla
  • Adm 1 hafta önce Şikayet Et
    Bende düsmesini bekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle