Tavuk ihracatına yasak yolda

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. İhracatın yasaklanmasına ilişkin çalışma başlatıldı.

GİRİŞ 26.04.2024 15:41 GÜNCELLEME 27.04.2024 14:50
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Tavuk etinde son 5 ayda yaşanan artış Ticaret Bakanlığı'nı da harekete geçirdi.

Fiyat artışına sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için çalışma başlatıldı.

İhracat yasağı getirilerek iç piyasaya arzın artırılması planlanıyor. Düzenlemeye son şeklinin verilmesi için çalışmalar sürüyor.

Sektör temsilcileri ise kırmızı et ücretini karşılayamayanların beyaz ete yöneldiğini bunun da son zamanlardaki fiyat artışına etkisi olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: NTV
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 127
  • Devlet üretmeli 1 hafta önce Şikayet Et
    Devlet dev çiftlikler kurup tarımsal üretimi çokça artırmalı en az piyasanın yarısı kadar yoksa mazlum vatandaşlar zalım satıcıların zulmüne maruz kalabilmektedir
    Cevapla
  • Alper 1 hafta önce Şikayet Et
    Yasaklanmalı acilen , başka bir çok urundede aynı uygulama yapilmali
    Cevapla
  • 262626 1 hafta önce Şikayet Et
    İhracat durunca fiyatı düşecek mi peki?
    Cevapla
  • Alanyali ciftci 1 hafta önce Şikayet Et
    Turizm sezonu basliyor bu demek daha fazla tuketim yani sebze meyva ve beyaz et daha cok artacak bilginize acil . Tavuk ciftlikleri devlet tarafindan gelintilmeli koysa tavuk yemekte sehirdekilere zor olacak
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 1 hafta önce Şikayet Et
    Yasaklamayın Kapasiteyi artırın 36 günde zaten kesiliyor. Kapasiteyi artırın boş kumesler Ful olarak devreye girsin .yolun kolayı Yasak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle