Türkiye'deki bankanın hissedarı da tutuklandı

Suudi Arabistan'da yürütülen yolsuzluk operasyonlarında 17 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Albaraka'nın yüzde 31.80'nin sahibi Saleh Abdullah Kamel de bulunuyor.

Türkiye'deki bankanın hissedarı da tutuklandı
Türkiye'deki bankanın hissedarı da tutuklandı
GİRİŞ 07.11.2017 10:20 GÜNCELLEME 07.11.2017 11:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Veliaht prens Muhammed bin Salman’ın liderliğinde yürütülen yolsuzluk operasyonunda aralarında prenslerin ve iş dünyasından üst düzey isimlerin de olduğu 17 kişi tutuklandı.

Tutuklananlar arasında Türkiye’nin yakından tanıdığı dünyanın en zengin Arabı El Velid Bin Talal da bulunuyor. El Velid Bin Talal son yıllarda Bodrum’da verdiği yüksek bahşişlerle adından söz ettiriyordu.

Öte yandan tutuklanan isimler arasında Saleh Abdullah Kamel de bulunuyor. Türk iş dünyasının da yakından tanıdığı Kamel’in 2.12 milyar dolarlık kişisel serveti bulunuyor.

Saleh Abdullah Kamel Türkiye’de faizsiz bankacılık alanında hizmet veren Albaraka Katılım Bankası’nın yüzde 31.80’nin sahibi.

Dallah Albaraka’nın da kurucusu olan Kamel’in inşaat ve gıda alanlarında da yatırımı bulunuyor.

Albaraka Türk'ten, Kamel ile ilgili flaş açıklama

Albaraka Türk, Suudi Arabistan’daki yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Saleh Abdullah Kamel’in bankada yönetim görevi olmadığını, doğrudan hissedarlık ilişkisinin yıllar önce sonlandığını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan ile ilgili gelişmeler vesilesi ile bir kısım sosyal medya, basın ve yayın organlarında adı geçen Sayın Kamel, Bankamızın ortaklarından Albaraka Bankacılık Grubu’nun dolaylı ortaklarından birisidir" denildi. 

YORUMLAR 3
  • Yorukoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün oyunlar Türkiye üzerine oynanıyor.Inşallah kazdığı kuyuya düşer Abd ve iblisleri.Bizim de masaya yumruk vurma zamanımız gelmiştir.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Karara ambargo tutmayınca bu yola mı başvurular
    Cevapla
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gordugunuz Batinin Maskell hirsizligi kardesim aç kalan abd simdi bitcoin ilede sarsilacak
    Cevapla