Şişecam Cam Ambalaj'a Yeşil Nokta ödülü

Şişecam Cam Ambalaj, "Cam Yeniden Cam" projesi ile "Yeşil Nokta Sanayi" ödülüne layık görüldü.

Şişecam Cam Ambalaj'a Yeşil Nokta ödülü
Şişecam Cam Ambalaj'a Yeşil Nokta ödülü
GİRİŞ 02.12.2016 17:09 GÜNCELLEME 02.12.2016 17:09

Şişecam'dan yapılan açıklamaya göre, ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri sahiplerini buldu. Şişecam Cam Ambalaj, "Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları" kategorisinde büyük ölçekli işletmeler arasında "Yeşil Nokta Sanayi" ödülünü almaya hak kazandı.

Törene katılan Şişecam Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç ödülünü ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Soykut'un elinden aldı.

Törende konuşan Şişecam Cam Ambalaj Grup Başkanı Abdullah Kılınç, camın en doğal ve en sağlıklı ambalaj malzemesi olması bilincinden hareketle insana ve çevreye değer katmak için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu bilinçle tüm faaliyetlerini çevre dostu ve sürdürülebilir bir anlayışla yürüttüklerini bildirdi.

Kılınç, "Sürdürülebilirlik kavramını, sadece finansal devamlılık olarak değil, çevreyi, doğal kaynakları, müşterilerimizi ve değerlerimizi korumaya yönelik bütünleşik bir yaklaşım olarak ele alıyoruz. Doğal kaynakları en etkin şekilde kullanmayı, çevresel etkileri en aza indirmeyi ve enerji verimliliğini sürekli artırmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda başta cam ambalaj olmak üzere, cam atıkların toplanması ve geri dönüştürülmesi için tüm paydaşlara öncülük etme görevini gönüllü olarak üstlendik." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA