IKEA o eşyaları toplatıyor!

IKEA, ABD'de üç çocuğunun üzerine devrilerek ölümlerine sebep olan şifonyerleri toplama kararı aldı.

IKEA o eşyaları toplatıyor!
IKEA o eşyaları toplatıyor!
GİRİŞ 28.06.2016 13:36 GÜNCELLEME 28.06.2016 13:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Duvara monte edilmediğinde kolayca devrilen Malm serisine ait 29 milyon şifonyerin geri çağrılacağı IKEA'nın ABD Başkanı Lars Peterson tarafından onaylandı. Şirket ayrıca ABD'de Malm serisi şifonyerin satışını durdurdu ve internet sitesinden kaldırdı.

Peterson, ürünün çocukların üzerine kolayca devrilebileceğini belirterek, "Lütfen odanızdan çıkarın" çağrısını yaptı. IKEA'nın geri çağrılan 27 milyon şifonyer için geri ödeme yapacağı belirtildi. 

İKİ YILDA ÜÇ ÇOCUK ÖLDÜ

ABD'de son iki yılda Malm serisi şifonyerin kolayca devrilmesi nedeniyle üç çocuk mobilyaların altında kalarak öldü. İki yıl önce ölen iki yaşındaki Curren Collas'ın annesi, "Şifonyerlerin duvara monte edildiğini daha önce duymamıştım. Bu ürünlerin kolayca devrilmemesi gerekiyor" dedi. 

TÜRKİYE'DE SATILMAYA DEVAM EDİYOR!

Malm serisi şifonyerler dünya genelinde son 13 yılda 65 milyon adet sattı. ABD'de satışı durdurulan ve IKEA'nın ülkede satış yapan internet sitesinden kaldırılan Malm serisi ürünleri, IKEA Türkiye'nin internet sitesinden satılmaya devam ediyor.

Şirket ABD'de bir video yayımlayarak şifonyerlerin güvenli hale getirilmeye ihtiyaç duyduğunu açıkladı. 

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 1
  • yahya 7 yıl önce Şikayet Et
    ikeanın bir çok ürünü duvara sabitlenmeye ihtiyaç duyuyor. malzemesi hafif olduğu için dolabın içine bir yük gelince az bi çekmeyle öne doğru geliyor. sadece bu şifonyer değil. ucuz ve pratik ürünler ama bu yönü tehlikeli. duvara mutlaka sabitlenmeli.
    Cevapla