KOSGEB'te üst düzey yöneticiler gözaltında

Parelel yapı operasyonları KOSGEB'e kadar uzandı. Emniyet, paralel yapıya yakın şirketlere teşvik ve kredi veren KOSGEB için düğmeye bastı.

KOSGEB'te üst düzey yöneticiler gözaltında
KOSGEB'te üst düzey yöneticiler gözaltında
GİRİŞ 25.05.2016 09:29 GÜNCELLEME 25.05.2016 09:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emniyet, Paralel Yapı’ya yakın şirketlere teşvik ve kredi musluklarını açan KOSGEB’de operasyon için düğmeye bastı. Haksız teşvik mekanizmasının beyni olan yazılım ihaleleri kapsamında birçok üst düzey gözaltı gerçekleşti

Paralel Yapı operasyonları ekonomik teşviklerin merkezi konumundaki KOSGEB'e uzandı. Emniyet, kurumun yazılım ihalelerinde yaklaşık 1 milyon liralık usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile düğmeye bastı. İncelemede paralel yazılım firmasının önce KOSGEB'in gizlilik esası bulunan veri tabanı ve bilgi sistemlerini ele geçirdiği, daha sonra da birliğin projeleri ile verilen paraları yandaş firma ve şirketlere peşkeş çekerek örgüte finans sağladığı kaydedildi. Yapılan operasyonla KOSGEB'in ihale komisyonunda bulunan 12 kişi ile FETÖ'nün yazılım şirketi Net Solution'un 2 kurucusu gözaltına alınırken, şirketin diğer kurucusunun ise yurtdışına kaçtığı belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında KOSGEB ihale komisyonunda bulunan kişilerin ise kurum imkânları ile söz konusu yazılımı yapabilecek donanıma ve personele sahipken Paralel Yapı'ya göz yumduğu da tespit edildi. Ayrıca yüksek paralarla 2008-2014 yıllarında yazılım ihaleleri verilen paralel şirketin FETÖ'ye 'himmet' adı altında finans temin ettiği öğrenildi.

BAŞKANLAR GÖZALTINDA

Bunun üzerine Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi harekete geçti. Dün sabah saatlerinde yapılan operasyonla FETÖ'ye üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 14 kişi gözaltına alındı. KOSGEB Daire Başkanları Mehmet Ö., İhsan Ö., KOBİ Uzmanları Durmuş Y., Ethem Ş., Çağrı C., Mehmet D., Hüseyin Ö., Burak S., Abdüllatif D., Ali Z. ve muhasebeci Erdal P. ile paralel yazılım firması Net Solutions'ın kurucularından Doğan G. ve Mehmet Ç. gözaltına alındı. Net Solutions'ın diğer kurucusu Samih Mohammed H.'nin ise yurtdışına kaçtığı öğrenildi. İfadeler doğrultusunda soruşturmanın derinleşebileceği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 81 ilde müdürlükleri bulunan KOSGEB'in 500 milyon liralık bütçesi bulunuyor. KOSGEB'in kullandırdığı kredilerin ve hibe desteklerin kime gittiği tek tek inceleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Mirsad 7 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım. Paralel yok diyim. Madem paralel yok nereye gitti bu paralar. Neden kaçıyorlar yurt dışına. Madem ki dürüstsünüz. Bediüzzamanın hiç yurt dışına kaçtığı olmuş mu. Sözde dinciler sizi. Siz hala fetöye biat edin.
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    Kosgeb ve Bölge Kalkınma ajanslarında çalışan personel didik didik edilmeli. çoğu paralel yapının aldığı elemanlar.
    Cevapla