Rolls Royce’tan Türkiye'ye dev yatırım atağı

İngiliz dev Rolls Royce, Türkiye’de teknoloji merkezi açacak. Şirketin hedefinde Sinop Nükleer Santrali de var

Rolls Royce’tan Türkiye'ye dev yatırım atağı
Rolls Royce’tan Türkiye'ye dev yatırım atağı
GİRİŞ 13.05.2016 06:16 GÜNCELLEME 13.05.2016 10:38
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İngiliz uzay ve havacılık devi Rolls Royce, çalışmalarını Türkiye'de yürütmeyi planlayan Rolls Royce, İngiltere, ABD ve Singapur'dan sınra 8. Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi'ni (AMTC) Türkiye'de kuracak.

8'İNCİ MERKEZİNİ AÇIYOR

Sanayi Bakanlığı Aralık 2015'te Rolls Royce ile imzaladığı işbirliği anlaşmasını realize etmek için harekete geçti. Aralıktan sonra bir süre ara verilen çalışmalar yeniden hız kazandı. TÜBİTAK'la ortaklaşa bir Gelişmiş Üretim ve Teknoloji Merkezi (Mükemmeliyet Merkezi) kurulması çalışmaları tamamlanarak, merkezin kurulum aşamasına geçilmesine karar verildi. 2023'te göklerde olacak milli savaş jeti projesinde yer almak isteyen ve anlaşılması halinde uçak motorunun tamamını Türkiye'de üretmek için talepte bulunan firma 8. teknoloji merkezini Türkiye'de açacak. Sanayi Bakanı Fikri Işık, "Rolls Royce ile işbirliğine başlıyoruz. Yakında imzaladığımız anlaşmayı realize edeceğiz" dedi.

ÜRETİMDE BÜYÜK HEDEF

Milli Savunma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler tarafından desteklenen ve teknoloji üretiminde ortaklaşılacak olan Mükemmeliyet Merkezi'nde Rolls Royce ile enerji ve havacılık sektörleri başta olmak üzere pek çok alanda Ar-Ge çalışmaları ve üretim yapılacak. Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral için de Türkiye'deki sanayiyle birlikte parça ve kontrol sistemleri üretmeyi amaçlayan Rolls Royce nükleer santralin dizel motorlarını üretmeye de talip.

JET FABRİKASI PLANLIYOR

Türk Hava Yolları'nın ana motor tedarikçisi olmak için büyük yatırımwlar yapan Rolls Royce 2023'te ilk uçuşunu yapması beklenen milli savaş jeti projesinde yer alması halinde 2025'te Türkiye'de bir jet fabrikası kurmayı hedefliyor. Öte yandan Türkiye'de kurulacak merkezde uçak parçalarının da üretildiği 3D yazıcı gibi ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesinin de planlandığı öğrenildi.

YORUMLAR 38
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Fikri Işık atlama, bu İngiliz gavuruna dikkat et. Zamanında Karabük Demir Çeliği de onlar inşaa ettiler, 1939'da açılan fabrika günlük 300 ton olması gereken kapasiteye ancak 1950'lerden sonra ulaşabildi. Fabrikanın sisteminin yanlış dizayn edildiği anlaşıldı. Bunu pek önemsemeyebilirsiniz ama gerçek bu.
    Cevapla
  • Yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi Gelemedi Gitti bu yatırımlar . Gel gelecek gidecek uçacak . Yapılan ne var .
    Cevapla
  • Alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyelim bizde
    Cevapla
  • vatman 7 yıl önce Şikayet Et
    japonlari ulkemizde barindiralim onlar yanumuzda olsun
    Cevapla
  • adnan 7 yıl önce Şikayet Et
    bugirişimler türkiyenin önünü kesme girişimleridir parçayı benden al üretme demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle