Turkcell yüzde 10 büyüdü

Turkcell, yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de yüzde 10 büyüdü.

Turkcell  yüzde 10 büyüdü
Turkcell yüzde 10 büyüdü
GİRİŞ 02.05.2016 17:40 GÜNCELLEME 02.05.2016 17:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Turkcell, yılın ilk çeyreğinde Türkiye'de yüzde 10, "Grup" olarak ise yüzde 8,3 büyüdü.

Şirket açıklamasına göre, Turkcell 2016'nın ilk üç ayında, tarihinin en yüksek 1. çeyrek gelirine, amortisman ve vergi öncesi karına (FAVÖK) imza attı. 3 milyar 225 milyon TL'yi aşan Grup gelirinde Turkcell Türkiye'nin performansı etkili oldu. İlk çeyrekte yüzde 10 ile çift haneli büyüyerek 2 milyar 928 milyon TL gelir kaydeden Turkcell Türkiye'nin başarısına da yıllık bazda yüzde 31,1 artarak 1 milyar 229 milyon TL'ye ulaşan data ve servis gelirleri büyük katkı sağladı.

Data gelirleri yüzde 26,4 büyüme ile 1 milyar TL'yi aşarken, servis ve çözüm gelirleri temelde Turkcell TV+, fizy ve diğer mobil servislerdeki artan kullanıma bağlı olarak yüzde 57,2 artışla 226 milyon TL'ye ulaştı. Data gelirinin artışında akıllı cihaz penetrasyonu, kullanıcı sayısı ve data kullanımındaki yükselişe bağlı olarak yüzde 25,8 artan mobil genişbant ile yüzde 28,4 artan sabit genişbant gelirleri etkili oldu.

Yılın ilk çeyreğinde Turkcell Grubu yüzde 8,1 artışla 1 milyar TL FAVÖK'e ve yüzde 31,1 FAVÖK marjına ulaştı. Turkcell Türkiye ise aynı dönemde yüzde 10,6 büyümeyle 916 milyon TL FAVÖK ve yüzde 31,3 FAVÖK marjı kaydetti. Proforma Grup net karı ise yüzde 15,1 yükselerek 544 milyon TL'ye yükseldi.

Turkcell Uluslararası, 7 çeyreğin ardından ilk kez gelirlerini artırdı

Turkcell Türkiye'nin sabit müşteri sayısı, fiber şebekesi, satış gücü ve müşteri hizmetlerinin desteğiyle 1,6 milyona ulaştı. Çeyreksel bazda 36 bin fiber ve 25 bin ADSL müşteri artışı ile toplam 61 bin yeni sabit müşteri geldi.

Yeniden yapılanmanın yaptığı pozitif etki ile Turkcell Uluslararası, 7 çeyreğin ardından ilk kez gelirlerini artırdı ve yüzde 2,1'lik pozitif büyümeye imza attı.

Bu yılın ilk çeyreğinde Turkcell'in 5 ülkede konsolide ettiği operasyonlarının müşteri sayısı, 35,2 milyonu Türkiye'de olmak üzere toplam 50,8 milyon oldu. Bu dönemde faturalı, fiber ve TV'de müşteri kazanımı devam etti. Faturalı müşteri sayısı geçen yıla göre 1,2 milyon arttı ve müşteri bazının yüzde 50'sine ulaştı. Sabit tarafta fiber müşteri sayısı yıllık bazda 159 bin artışla 935 bine ulaşırken, toplam sabit müşteri sayısı 1,6 milyon oldu.

YORUMLAR 2
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkcell her ceyrekte son uc yilda %7 kuculme yasadi kimseyi kandirmayalim dengeleri biliyoruz Turkcell iletisim hizmetleri A.S diye yazilir ama okunusu tam zittidir Turkcell yoneticileri Paralel ile el ele kol kola girmisler burasi i bir telekulak ussune cevirmisler bu larin hepsinin isimlerini ben yonetime ispatli sekilde mail attim ama yonetimin umrunda degil cunku bunlari 1 katli apartmana yonetici olamazlar adamlar diyor zaten bizlik birsey yok ehhh ne demisler Alma mazlumun ahini cikar ahestte ahsette olmassan mazluma destek bir olursan zalimle seninde vatanin yok bedeninde
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayir turkcell yuzde 45 kuculdu 4.5g ye gecmeden ve gectikden sonra baz istasyonlarindan gelen ses ve data kalitesi dustu ne internet nede sesli gorusme kalitesi kaldi simdi bu kaliteyi yakalamak icin tekrar koca istanbulda yuksek agacmi aricaz tepesine cikip aloo aney nasilsin diyecez paramizin hakkini ver turkcell
    Cevapla