Türk Telekom ve Avea faturaları birleşecek mi?

Türk Telekom ve Avea birleşti, logolar buluştu. Peki, faturalar da birleşecek mi?

Türk Telekom ve Avea faturaları birleşecek mi?
Türk Telekom ve Avea faturaları birleşecek mi?
GİRİŞ 27.01.2016 17:34 GÜNCELLEME 27.01.2016 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, TTNET ve Avea'nın kendi lisans ve imtiyazlarına göre çalışmaya devam edeceğini belirterek, "Şu anda tek faturaya geçmiyoruz. Avea ve TTNET faturaları devam edecek" dedi.

Aslan, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. Aslan, "Aslında biz çalışma şeklimizi değiştiriyoruz. Ürün odaklı olmak yerine, müşteri odaklı olmaya karar verdik" diye konuştu.

LOGO NEDEN ÜÇGEN?

Aslan, üç markanın bir araya gelmesini simgelemesi dolayısıyla yeni logoda üçgen şeklini seçtiklerini belirterek, "Logomuz, içerisinde çeşitlilik, çok yönlülük ve inovasyonun olduğu bir mozaik oluşuyor. Bu topraklarda doğup dünyaya açılmış bir marka olarak yeni logodaki renkler, zengin bir kültürden ve Türk Telekom’un köklü geçmişinden gelen dokunuşlar içeriyor” ifadelerini kullandı.

Logonun, tek marka olarak yoluna devam edecek Türk Telekom’un hayatın her alanında, her zaman hareket halinde oluşunu, çevikliğini, enerjisini, dinamik yüzünü yansıtmak üzere yeniden tasarlandığını anlatan Aslan, bu nedenle cesur karakterlere, canlı ve dinamik renklere yer verdiklerini belirtti. 

Aslan, birliği ve uyumu simgeleyen yeni logonun Türk Telekom’un enerjisini, inovasyon ve ilerleme ruhunu, Türk kültürüne sunacağı değerler bütününü temsil ettiğini anlattı.

'BİR GECEDE OLACAK İŞ DEĞİL'

Aslan, fiber altyapının ortak kullanımı konusunda ise şunları kaydetti: 

"Altyapımızı paylaşıma açmadığımız yönünde tartışmalar oluyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Bazı operatörler kendi altyapılarında yapmak istiyor, bazıları ise bizimkini kullanmak istiyor. Herkes için doğru bir model olması lazım. Fiber altyapısı, 4,5G için çok kritik. Bu nedenle senelerdir fibere yatırım yapıyoruz. Fiber altyapısı, bir gecede olabilecek bir şey değil."

'PERSONEL SAYISI DÜŞMEYECEK'

Birleşme nedeniyle personel sayısını düşürmeyeceklerini kaydeden Aslan, 34 bin 500 personelleri bulunduğunu, sadece geçen yıl binden fazla kişi istihdam ettiklerini söyledi.

Aslan, hem tecrübeli, hem yeni mezunları işe almak kaydıyla istihdama destek olmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu çok büyük bir operasyon. Biz bütün altyapı için çalışıyoruz ve bu arkadaşlarımıza ihtiyacımız var" dedi. 

FATURALAR BİRLEŞMİYOR

Rami Aslan, markaların birleşmesinin yasal bir birleşme olmadığının, tüzel kişiliklerin korunduğunun altını çizdi. TTNET ve Avea’nın kendi lisans ve imtiyazlarına göre çalışmaya devam edeceğini belirten Aslan, "Şu anda tek faturaya geçmiyoruz. Avea ve TTNET faturaları devam edecek. Mevzuat izin verdiğinde ona göre değerlendirme yapacağız. Avea mobil dünyadaki mevzuata göre vergi verecek. TTNET ve Türk Telekom da aynı şekilde. Biz birbirimizin bu rejimlerden faydalanma durumunu değiştirmiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • teyo 8 yıl önce Şikayet Et
    Mesele logo belirlemek değil kaliteli hizmet vermek. Yıllarca avea'da kalmak için direndim. Konuşamayınca ayrılmak zorunda kaldım. Ulaşılabilir olmalı kısacası vesselam.
    Cevapla