TOFAŞ'ta eylem sona erdi

TOFAŞ'da Fabrika bahçesinde toplanan bir grup işçi, iki kişinin işten çıkarıldığı iddiasıyla başlattığı eyleme son verdi

TOFAŞ'ta eylem sona erdi
TOFAŞ'ta eylem sona erdi
GİRİŞ 09.06.2015 21:03 GÜNCELLEME 09.06.2015 21:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa'da, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ tesislerinde bir grup işçi, geçen ay üretimin durmasına yol açan eyleme katıldığı gerekçesiyle iki kişinin işten çıkarıldığını ileri sürerek, başlattıkları eylemlerini sonlandırdı.

Fabrika bahçesinde toplanan bir grup, 16.45-06.45​ vardiyasında çalışan iki kişinin işten çıkarıldığını iddia etmiş ve daha sonra oturma eylemi başlatan bu kişiler, yönetimi protesto etmişti.

İşçiler adına gazetecilere açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Çelik İş Sendikasının Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, TOFAŞ işçisinin birlik, beraberlik ve kararlı duruşunu bir defa daha ortaya koyduğunu söyledi.

Yaşanan gelişmelerden sonra işten çıkarılan işçilerin eyleme katılanlara gelip teşekkür ettiğini aktaran Akyel, şöyle konuştu:

"Çalışanlarımız bundan sonrası için eylemi bitirme kararı aldı. Biz de sendika olarak kararlarına saygı duyduk. Ama gücümüzü gösterdik. Bundan sonra buradayız TOFAŞ'tayız, Bursa'dayız. Sendikamızın TOFAŞ şubesini en kısa sürede açacağız. Arkadaşlarımız da bundan sonra şubemizde görev yapacaklar. Çıkarılan arkadaşlar bundan sonra yasal çerçevede haklarını aramaya devam edecekler."

Akyel, işten çıkarılan Mehmet Altın ve Soner Şahin'in bundan sonraki dönemde sendikada görev yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Fabrikada yarın 06.45-14.45 vardiyasında, işçilerin işbaşı yapacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • iki kelam 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim bitti eylem bitti...
    Cevapla