Akaryakıt fiyatlarında 10 kuruşluk indirim

Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ), bugün benzin ve motorinde rafineri satış fiyatlarını düşürdü. İndirimli tarife gece yarısından sonra pompa fiyatlarına da yansıdı.

Akaryakıt fiyatlarında 10 kuruşluk indirim
Akaryakıt fiyatlarında 10 kuruşluk indirim
GİRİŞ 08.04.2013 19:27 GÜNCELLEME 09.04.2013 09:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TÜPRAŞ yetkilisi rafineri satış fiyatlarını düşürdüklerini, indirimli satış fiyatlarını ise akaryakıt kuruluşlarına gönderdiklerini söyledi.

TÜPRAŞ'ın indiriminden sonra benzin fiyatlarında 10, motorinde ise 12 kuruşluk indirim yapıldı.

BENZİN VE MOTORİNİN POMPA FİYATLARINDA 10 KURUŞLUK İNDİRİM

Benzin ve motorine yapılan indirimin ardından İstanbul'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4,63 liraya geriledi.

Rafineri çıkış fiyatlarında yapılan indirimin ardından, akaryakıt dağıtım şirketleri benzin ve motorin satış fiyatlarında litrede 10-11 kuruş indirim yaptı.

Yapılan fiyat değişikliğiyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de litresi 4,75-4,73 lira arasında satılan 95 oktan kurşunsuz benzin 4,65-4,63 liraya; 4,20-4,18 liraya satılan motorin ise 4,10-4,08 liraya indi.

Akaryakıt ürünlerinin perakende satış fiyatları, dağıtım şirketlerinin maliyetine ve rekabet şartlarına, illere ve dağıtım şirketlere göre litrede birkaç kuruş farklılık gösterebiliyor.

KAYNAK: HABERTURK
YORUMLAR 7
  • Aliya İzzet Begovic 11 yıl önce Şikayet Et
    YAzıklar OLSUN!. Dibimizde petrol var ;ancak taşıma maliyeti en düşük ülke biziz ancak yine de en pahalısını kullanıyoruz.
    Cevapla
  • Hel Fodul 11 yıl önce Şikayet Et
    ağlayın da meme verelim. eminim burada indirimi eleştiren kadrolu elemanların birçoğunun altında en eskisi 5 yaşında olan arabalar vardır. ve eminim çoğu, hız limiti 50 olan yerde 80-90 ile gitmeyi, araçlar arasında slalom yapmayı ve varacağı yere birkaç saniye erken gidebilmek için kırmızı ışıkta geçmeyi marifet sayıyordur. bunlara yakıt tasarrufunda en önemli şeyin aracı derinde kullanmak olduğunu söylesen yüzüne bile bakmazlar. ama iş yakıt zammına gelince kendi yanlış sürüşlerinden dolayı araç yakıt masrafının %25-30 attığını hemen unutup kadrolu oldukları görevi hatırlarlar ve hemen hükümete sallamaya başlarlar. bunlara fazla bir şey demeye gerek yok, kinlerinde boğulsunlar.
    Cevapla
  • Gürhan 11 yıl önce Şikayet Et
    Aha yazıyorum buraya. 12 kuruş iniyorsa 1-2 hafta sonra 24 kuruşluk zam geliyor demektir. Artık sıktı... İnanılır gibi deil bu kadar şey yazılıyor çiziliyor. Dünyanın en pahalı yakıtını biz kullanıyoruz. Fakat devlet vergileri düşürme gibi bir hamle yapmak istemiyor. Bu anlamak mümkün değil
    Cevapla
  • Ali BULUT 11 yıl önce Şikayet Et
    Petrolün Ucuzlamasını istemiyoruz.. Dünya piyasalarında petrol (brent) 112 dolardan 104 dolara düştü. 8 dolar, yani aşağı yukarı yüzde 8 düştü. TÜPRAŞ 10 kuruş düşürdü, yani yüzde 2 civarı. Ama petrol inişli çıkışlı. Birkaç gün sonra petrol yine 110 dolar seviyesine çıkınca yani % 6-7 bir yükseliş gösterirse TÜPRAŞ bu sefer o zammı olduğu gibi yansıtıyor. Yani indirirken çay kaşığı ile veriyor, yükselirken kepçeyle alıyor. Bunun için petrolün düşmesini istemiyoruz.
    Cevapla
  • Murat ulus 11 yıl önce Şikayet Et
    Zam geliyor demek istemiş haberi yapan. 10 kurus ındıyse 30 kurus gelir hükümetimiz saolsun eleri cebimizde hiç çıkmıyor soyleyinde üstümüzüde verelim bi o kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle