Apple da Rusya'ya satışlarını durdurdu

Apple da, rubledeki aşırı dalgalanma nedeniyle, Rusya'daki tek satış adresi online alışveriş mağazasını geçici olarak kapattı.

Apple da Rusya'ya satışlarını durdurdu
Apple da Rusya'ya satışlarını durdurdu
GİRİŞ 17.12.2014 08:59 GÜNCELLEME 17.12.2014 09:13
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünyanın teknoloji devlerinden Apple'ın, Rusya'daki satışlarını rublede yaşanan 'aşırı dalgalanma' nedeniyle geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Apple'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya'da sadece online alışveriş mağazasıyla faaliyet gösteren şirket, ülkedeki satışlarını rubledeki "aşırı dalgalanmadan" ötürü geçici bir süreyle durdurma kararı aldı.

Bu durum ürün fiyatlarına yönelik inceleme sona erene kadar devam edecek.

TEKRAR FAALİYETE GEÇECEĞİZ MESAJI

Apple ürünlerinin ülkedeki tek satış adresi olan internet sitesinde (www.store.apple.com/ru) ise "Apple mağazasını sizin için güncelliyoruz. Kısa bir süre sonra tekrar faaliyete geçeceğiz" mesajı yer alıyor.

Apple'ın Finans Direktörü (CFO) Luca Maestri, "Döviz kurunun etkisini hafifletmek için uyguladığımız bir programımız var. Ancak, bu geçici bir program" değerlendirmesini yaptı.

IPHONE 6'NIN FİYATI YÜZDE 25 ARTTI

Şirket, rubledeki değer kaybına şimdiye kadar ürünlerinin fiyatını artırarak yanıt vermeye çalışmıştı. Apple'ın piyasaya eylül ayında sunduğu akıllı telefon modeli Iphone 6'nın Rusya'daki fiyatının bir ayda yüzde 25 arttığı belirtildi. Ancak, rubledeki düşüşün kontrol edilememesi üzerine şirketin ülkedeki satışlarını geçici olarak durdurma kararı almasına yol açtığı bildirildi.



RUBLE'NİN DEĞER KAYBI

Rubledeki değer kaybı, ülke ekonomisinin uluslararası yaptırımlar ve petrol fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle aldığı hasarın en açık göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Rusya Merkez Bankası, rublenin dolara karşı tarihinin en düşük seviyelerine gerilemesinin ardından pazartesi gecesi acil olarak toplanarak, politika faizini yüzde 10,5'ten yüzde 17'ye çıkarma kararı almıştı.

Gün sonunda 1 doların 70 rubleden işlem gördüğü Rusya'da, yaptırımların başlamadığı mart başında 1 dolar yaklaşık 36 rubleydi

YORUMLAR 9
  • SEMO 9 yıl önce Şikayet Et
    RUSYANIN UMRUNDAMI EPPLE OLMASA KORENIN SAMSUNG CAPONUN SONY CININ HUWEIN YERINI BUNLAR DOLDURUR!!!
    Cevapla
  • temizn bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ile imzaladığı kontratlara sadık kalmalı ! bence rusya batıdan daha mertçedir !
    Cevapla
  • Way Bee 9 yıl önce Şikayet Et
    Apple farkında olmadan Rusyaya iyilik yapmış...
    Cevapla
  • SEMO 9 yıl önce Şikayet Et
    CIN NIN KORENIN CAPONUN ISINE YARAR PROBLEM YOK
    Cevapla
  • nedir 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim bunun Rusyaya yararı var zararı yok ki. Aşırı pahalı cep telefonunun insana faydalı olduğunu düşünen bünye nasıl bir bünyeyse artık...
    Cevapla
  • SEMO 9 yıl önce Şikayet Et
    YAU CININ HUAWEIN TELEFONU KALITELI VE UCUZ !!!
    Cevapla
  • İsmail TOPÇU 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Dünya üzerinde birilerinin Devlet Tekeli olmuyormu? Bugün ona yarın sana. Sözünü dinlemezsen sopayı yersin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle