Sabancı'dan 'not artışı'na 'geç kaldı' yorumu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir düzeye yükseltmesinin müspet ancak geç kalmış bir karar olduğunu belirtti.

Sabancı'dan 'not artışı'na 'geç kaldı' yorumu
Sabancı'dan 'not artışı'na 'geç kaldı' yorumu
GİRİŞ 05.11.2012 18:34 GÜNCELLEME 05.11.2012 18:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir düzeye yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Sabancı, Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir düzeye yükseltilmesini çok olumlu karşıladığını vurguladı.

Sabancı, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği ekonomik performansı böyle bir not artırımının da yolda olduğunun habercisiydi. Açıkçası, Fitch ve diğer derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu artırmada geç bile kalmışlardır. Merkezinde bulunduğu pek çok jeostratejik bölgenin parlayan yıldızı olan Türkiye'de, önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlara bu not artırımının önemli bir katkısı olacağını düşünüyorum.''

Sabancı, kararın müspet ancak geç kalmış bir karar olduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    güler hanım,. yabancının yapacağı yatırımın çok büyük cazibesi yok, biz sıradan insanlar için ... bu ülkenin yatırım yapacak kendi yatırımcısı da var.. önemli olan parası olan yerli yatırımcımızın, basit kopya imalatlar yerine, bize has havacılık, uzay teknolojisi ve nano teknolojiye yatırım yapması.. yoksa, 10 metre kumaş, 1 plaka sünger, 4 plaka sunta ile imalat yaparak ben holding oldum diye ortalıkta gezenlere yatırımcı gözüyle bakmıyoruz.. onlar kendi ruhunu, sanayiciyim diye tatmin ediyor..
    Cevapla