Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi

Kamuda Tasarruf Paketi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte kamuya kullanımdaki araçların tasfiyesi şartıyla Togg marka elektrikli araçlar satın alınabilecek. Diğer araçların alımına ise yasak getirildi.

GİRİŞ 17.05.2024 13:26 GÜNCELLEME 17.05.2024 15:43
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Genelgeyle ilgili mevzuatta belirtilen makam ve hizmetler haricinde, hibe dahil her ne şekilde olursa olsun yabancı menşeli taşıt kullanamayacak. Yabancı menşeli taşıtlarda ise en az yüzde 40 yerli katkı payı şartı aranacak.

3 YIL TAŞIT ALIMI YASAK

Tasarruf genelgesiyle daha önce kamuoyuna duyurulduğu şekliyle kamu kurumlarına 3 yıl süreyle yeni taşıt alınamayacak.

Savunma ve güvenlik hizmetleri için ihtiyaç duyulan taşıtlarla ambulans, itfaiye araçları acil ve zorunlu hallerle sınırlı olmak üzere bu yasaktan istisna olacak.

İHTİYAÇ FAZLASI HAZİNE’YE BİLDİRİLECEK

İhtiyaç fazlası olan taşıtlar ise tasfiye edilmek veya ihtiyacı olan kamu kurumlarına devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirilecek.

TOGG DIŞINDA TAŞIT ALIMI YASAK

Genelgeyle birlikte kamu taşıtlarının yerli ve milli elektrikli taşıtlara dönüştürülmesi amacıyla; kullanımdaki taşıtların tasfiye edilmesi şartıyla elektrikli araç (TOGG) satın alınabilecek.

BELEDİYE BAŞKANLARI SADECE İŞE GİDİP GELİRKEN MAKAM ARACI KULLANABİLECEK

Çeşitli kamu görevlileri yanı sıra belediye başkanları, belediye genel sekreterleri ile genel müdürlerin makam aracı kullanımına da sınırlama getirildi. Buna göre bu görevdekiler makam araçlarını, evleriyle görev yerleri arasında sabah gidiş gelişlerde, binek veya station tipi taşıtlardan yararlanabilecekler.

Hizmet aracı olarak kullanılan taşıtlar, resmi hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla aynı kurumun birimleri arasında ayrım yapılmaksızın ve mümkün olduğu ölçüde güzergah birleştirmesi yapılarak kullanılacak.

1600 CC ALTINDAKİ TAŞITLAR TERCİH EDİLECEK

Genelge kapsamında satın alınmasına izin verilen taşıtlar, kullanım süresi ve maliyet analizleri dikkate alınarak, en ekonomik yöntemle temin edilecek. Hizmet aracı olarak kullanılacak taşıtlarda baz veya standart donanımlı, yerli ve elektrikli, binek ve station wagon cinsi taşıtlarda 1600 cc ve altındakiler tercih edilecek.

Taşıtların verimli kullanımı plaka bazında takip edilecek ve düzenli olarak kayıt altına alınacak.

10 TOGG SAHİBİNDEN 8’İ CANLI TV İZLİYOR

Geçtiğimiz nisan ayından itibaren Togg’un ilk tamamen elektrikli SUV modeli T10X’te erişime açılan D-Smart GO’nun Togg sahiplerinin yüzde 80’i tarafından kullanılmaya başlanıldığı duyuruldu.

Kullanıcılar, D-Smart GO platformu üzerinden 100’den fazla TV kanalına canlı olarak ulaşabilirken, seyahat sırasında yolcu ekranı açık kalırken sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor. Öte yandan, Togg T10X sahipleri, platformu 12 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabiliyor. D-Smart GO’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Filmden diziye, haberden spora, çocuktan belgesele 100’ü aşkın ulusal ve D-Smart GO’ya özel kanalla hizmet veren platformda yayınlar, 72 saat yani 3 gün geri alınabiliyor. Bu şekilde izleyiciler hiçbir içeriği kaçırmıyor veya istedikleri sahneyi tekrar izleyebiliyor. Togg T10X’te sürücüler, D-Smart GO’yu sadece park halindeyken izleyebiliyor. Yolculuk sırasında sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor. Ancak araç içinde bulunan sürücü dışındaki kişiler, yolcu ekranı üzerinden D-Smart GO’nun keyfini yaşamaya devam ediyor.”

‘SEÇ İZLE’ SEÇENEĞİ YOLDA

D-Smart GO; arşivinde bulunan film, dizi, belgesel, çocuk, yaşam içeriklerinin yer aldığı ve her gün yenilenen “Seç İzle” seçeneğini Togg T10X için test etmeye başladı. 2025 ile birlikte “Seç İzle” seçeneği, Togg kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 183
  • Babacan 2 ay önce Şikayet Et
    Evet ama yetmez diyor söylenenlerin lafta kalmamasını umuyoruz.
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Haber makam araçları ile ilgiliyken bir anda D-smart reklamına dönüşüverdi D-smart şimdide TOGG kullanıcılarına gözü dikti desene
    Cevapla
  • Eni 2 ay önce Şikayet Et
    Saray halkı bunu uyvulamadıktan sonra bana bunlar hiç inandırıcı gelmiyor aksine göz boyamak için mi yapıyorlar diyorum artık malum Filistin gibi hassas meselede göz boyayan bunda hayli hayli göz boyar
    Cevapla
  • Gazi 2 ay önce Şikayet Et
    3 yılın sonunda birçok makam aracını kaldırsınlar
    Cevapla
  • Coskun 2 ay önce Şikayet Et
    Seçim yatırimı icin yapılan tasaruf yarın öbürgun kendi altindaki aracları göreceyiz bkalım nekadar samimiler
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Makam ve hizmetler hariç yazıyor en başta yani makam araçları yenileme deyiştirme yenisi ni almak tasarufa dahil deyil bide belediyelere ayit kamyonlar wmax ve Euro dizel yerine pırodizel alsa ortalama bir kamyon bir günde 4 vey 5 litre tasaruf eder belediye hizmet binek araçları mesai bitince otoparka çekilse şahsi islerde kullanılmasa kurumlardaki ATM çiler tespit edilsin olur Tasaruf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle