Bakan Yumaklı'dan 'kurbanlık fiyatları' açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarında da olma potansiyeli vardı ama aldığımız önlemlerle ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla öyle olmayacağı görülmüş oldu" dedi.

GİRİŞ 07.05.2024 13:36 GÜNCELLEME 07.05.2024 13:37
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı'yla ilgili konuşan Yumaklı, "Kurbanla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak, kurbanlık hayvan sayımız yeterli. Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarında da olma potansiyeli vardı ama aldığımız önlemlerle ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla öyle olmayacağı görülmüş oldu" ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin Meclis'te olduğunu belirten Yumaklı, "Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemede meclis takvimini bilmiyorum. Ama bu yıl meclis kapanmadan görüşülür diye düşünüyorum. Adalet Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bizim Bakanlığımız iş birliğinde çalışılıyor. Neden böyle bir çalışma yapılması gerekir? Her kurumun sorumlulukları var. Bakanlıklar, belediyeler, kurumlar daha önce de söylediğimiz gibi, herkes sorumluluklarını yerine getirecek, yasal düzenleme gerekiyorsa yapılacak, şimdi biz o kısımdayız. O devreye girdikten sonra herkes sorumluluklarını yerine getirecek" diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Bülent 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu gidişle horoz bile kesemeyiz Bayram bizim neyimize Bayram zenginlerin hakkıdır.
    Cevapla
  • ülküm 1 hafta önce Şikayet Et
    bu fiyatları açıklayıp hala o koltukta oturuyorsunuz ya... yazık çok yazık..
    Cevapla
  • Adanali 1 hafta önce Şikayet Et
    Sayın bakanım Adana'da buğday hasadı başladı Fiat açiklsmak için ne bekliyon
    Cevapla
  • .aytekin 1 hafta önce Şikayet Et
    et fiyatları bildim bileli yüksek bundan sorumlu olan kim neden bunu birtürlü düşüremiyorler bunu başaran çok ülke var neden örnek almıyorlar neden danışmıyor öğrenmiyor hiç anlamış değilim tebrikler doğrusu
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ne yaptınız kasapta et 450₺ kurbanlık büyük baş dana 650₺ sayın bakanım ben kurban kesemiyorum yurt dışına bağış yapacağım.
    Cevapla
  • Celal 1 hafta önce Şikayet Et
    Kaspta 550/kurbanliktabkilo maliyet binlira
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle