Karides yasağı bitiyor

Marmara Denizi'nde bir aydır avlanması yasak olan karides için yasak bu geceden sonra sona eriyor.

Karides yasağı bitiyor
Karides yasağı bitiyor
GİRİŞ 31.01.2023 16:32 GÜNCELLEME 31.01.2023 16:32

Marmara Denizi'nde 1-31 Ocak tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile karides avcılığı yasak olması sebebiyle Tekirdağlı balıkçılar, bu geceden sonra karides içinde ağ atacak.

Yaklaşık bir aydır yasağın kalkacağı 1 Şubat 2023 tarihini bekleyen Tekirdağlı balıkçılar, vatandaşlara uygun ve taze balık yedirmeye devam edeceklerini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu; karides, mezgit, dil ve tekir balığının olacağını ifade etti.

Pehlivanoğlu,  “Ocak ile Şubat arasında 1 aylık bir yasağımız vardı. Bu akşam saat 00.00’dan sonra karidese gidecek olan arkadaşlarımız ‘Vira Bismillah’ diyecekler. Karides olacak, jumbo, mezgit, dil balığı, tekir balığı olacak. Havaların soğumasıyla balık biraz daha lezzet kazanır. Vatandaşlarımız bol bol hamsi, istavrit, karides yiyecekler” dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.