Memurları sevindiren 'tayin' kararı çıktı: KDK haklı buldu

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), eşinin çalıştığı ildeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tayin talebi kadro olmadığı gerekçesiyle reddedilen SGK personelinin başvurusunu haklı buldu.

Memurları sevindiren 'tayin' kararı çıktı: KDK haklı buldu
Memurları sevindiren 'tayin' kararı çıktı: KDK haklı buldu
GİRİŞ 29.01.2023 12:55 GÜNCELLEME 29.01.2023 12:56
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK)  2022 yılında 17 bin 816 başvuru aldı. KDK'nın çözümünde aracı olduğu başvuruların arasında, eş durumundan tayinini isteyen ancak kadro olmadığı için talebi reddedilen SGK çalışanının sorunu da yer aldı.

SGK çalışanı, çalıştığı il müdürlüğünün kapatılmasının ardından başka şehre atandı. Çalışan, SGK’dan eşinin bulunduğu şehre naklen atama, daimi görevlendirme ile uygun kadro tahsisinin yapılması talebinde bulundu. İdare tarafından bu talep reddedildi.

SGK'YA TAVSİYE KARARI VERİLDİ

SGK çalışanı, bunun üzerine KDK'ya başvurdu. KDK, başvuranın kamu personeli olan eşinin kurum içi yer değiştirme suretiyle atanma imkanının olmaması durumunda bu kapsamdaki eşin bulunduğu yere atamasının yapılabileceği değerlendirmesinde bulundu. Başvurucunun aile hayatının parçalanmış olduğu dikkate alınarak kadro olmasa da geçici görevlendirmesinin yapılabileceği, idarenin başvuranın talebinin reddi işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu kararlaştırıldı.

KDK, başvurucunun tayinini istediği şehirde geçici görevlendirilme yapılması için SGK'ya tavsiye kararı verdi. KDK'nın tavsiye kararı üzerine çalışanın eş durumu mazeret talebi değerlendirildi ve talep edilen ilin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne görevlendirme yapıldı. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 26
  • Hakkının hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge dört yıllık üniversite mezunu olan tüm memurlara verilsin
    Cevapla
  • Erol Yenigün 1 yıl önce Şikayet Et
    Düz memurlarada 3600 görmek istiyoruz 600 puanla kimse emekli bile olmaz kadrolar bosalmadikca yapılan işin bir anlamı olmadi
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede zaten hak verilmezki hep alcan, uğraş dur sinir ol otur.
    Cevapla
  • Ahmet Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    4 yıllık üniversite mezunlarına 3600 ek gösterge sevindirdi haberini görmek istiyoruz.
    Cevapla
  • Ter 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayni meslekte nasılda buluyolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle