Çin'de dikkat çeken Türkiye haberi! Tarihte böylesi görülmedi

Türkiye'nin ekonomik yükselişi ve tarihe geçen diplomatik başarısı dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Çin'de yer alan bir makalede, Türkiye'nin son dönemdeki atılımlarıyla 'gelişmiş ülkeler' statüsüne çıktığı belirtildi.

GİRİŞ 18.11.2022 22:37 GÜNCELLEME 18.11.2022 23:44
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin diplomatik ve ekonomik başarılarına dikkat çekilen makalede, "Türkiye, belki de hiçbir zaman uluslararası toplumun şu an olduğu kadar ilgi odağı olmadı." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE YÜZYILI ÇİN'DE GÜNDEMDE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu "Türkiye Yüzyılı" programı, Çin'in resmi ajansı Şinhua'da yer alan bir makalede değerlendirildi.

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları esnasında, "Türkiye Yüzyılı"nda hedefin siyasette, ekonomide, teknolojide, askeri alanda ve diplomaside dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer almak olduğunu açıkladığı hatırlatıldı.

Şinhua makalesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ne geri kalmış ne de gelişmekte olan bir ülke. Türkiye zaten gelişmiş ülkeler arasında." sözlerine atıfla, "World Population Review'a göre gelişmiş ülke olmanın şartı, İnsani Gelişme Endeksi'nin 0,8'e ulaşmasıdır. Türkiye, 0,807'ye ulaşan endeksiyle gelişmiş ülkeler arasında yer alıyor." tespitine yer verildi.

"PANDEMİYE RAĞMEN TÜRK EKONOMİSİ BÜYÜME İVMESİNİ KORUDU"

Makalede, AB'nin 2022 Türkiye Raporu'na göre, gelişmişlik derecesinin ekonomik standartlarla ölçüldüğü belirtilirken, raporda, salgının ve küresel ekonomideki genel gerileme eğiliminin etkilerine rağmen, Türkiye ekonomisinin büyüme ivmesini koruduğunun vurgulandığına işaret edildi.

Şinhua'ya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'gelişmiş ülke' açıklamasındaki dayanağı, iç yönetişimin iyileşmesi ve hızlı ekonomik büyüme olarak gösteriliyor.

"ARABULUCULUK SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA AKLA GELEN ÜLKE: TÜRKİYE"

Makalede, Türkiye'nin uluslararası nüfuzunun son yıllarda arttığı ve uluslararası imajının da iyileştiği belirtildi. Türkiye'nin hiçbir zaman uluslararası toplumun şu an olduğu kadar ilgi odağı olmadığı ifade edildi.

Diplomasi ağının genişliği bakımından da Türkiye'nin dünyada ilk sıralarda yer aldığı vurgulanırken, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, AGİT ve İslam İşbirliği Teşkilatına başkanlık yapan tek ülke olduğunu, ara buluculuk söz konusu olduğunda akla Türkiye'nin geldiği belirtildi.

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI ÜLKENİN GELECEĞE BAKIŞININ TEMELİNİ OLUŞTURUYOR"

Makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin 2023 hedeflerini ve 2053 vizyonunu açıklarken "Türkiye Yüzyılı" girişimini ortaya koymasına atıfla şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan'ın söyleminin ardındaki mantığa bakıldığında, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler arasına girdiği ifadesi, ülkenin geleceğe bakışının temelini oluşturuyor. Erdoğan, Türkiye'nin kapsamlı bir güç gelişimi gösterdiğini, çalkantılı bir dünyada insanlara moral verdiğini ifade ederek 2023 seçimleri için de hazırlık yapıyor

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 131
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Üret kazan yeterki uret osebe ler her ilçeye yapılmalı çırak eğitim açılmalı her ilçeye kalifiye eleman yok haydi üreterek bereket gelir huzurda islamda arayin
    Cevapla
  • Erkin BERDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Nazi çin en kurnaz ve zalim bir toplum. Uygur soykırımı suçuna Türkiye'yi ortak etme çabası içinde ve birileri kendi saltanatı için buna razı gelecektir. Çıkar ve taht ne ırk tanır, ne de vicdan. Son günlerde şeytan çin yetkililerinin peşpeşe Türkiye ziyareti ve böyle bir makale yayınlaması hayırlı bir iş değil. Uyan Türkiyem!!!!
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çin de ak partiye çalışıyor derler şimdi....putin e dedikleri gibi...
    Cevapla
  • Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp. Görmez duymaz milli olamıyor çünkü turkiye düşmanlarına göz kırpıyor.milli olsa hemen oyumuzu chp.veririz.ama korkuyoruz vatana saldıranlara sahip çıkıyor.gercek atatürkçüleri chp.den attılar.
    Cevapla
  • Turco 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPliler Türkiye'ye 3. Dünya ülkesi diyor, ona çok sinir oluyorum. Bir kere 3. dünya ülkeleri denen şey WWII'den sonra kurulan devletlere denir. Türkiye 1000 yıllık devletin devamı olarak kuruldu. Antik ve kök olarak Çin'le yarışırız. Gelişmiş bir ülke olmayabiliriz o endekslere bakmam ben, ama çok eski bir devletimiz var. İyiki de var, atalarımız sayesinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle