Yeni kredi paketinin faiz oranı belli oldu

Esnafın finansman ihtiyacı için yeni bir kredi paketi geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak yeni paketle verilecek kredinin 500 bin TL'ye çıkarılması ve faizin ise yüzde 7.5'e düşürülmesi bekleniyor.

GİRİŞ 10.10.2022 09:48 GÜNCELLEME 10.10.2022 10:16
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sinyalini verdi, çalışmalar hızlandı. Esnafın finansman ihtiyacı için yeni bir destek paketi geliyor.

Halkbank esnafa 350 bin lira limitli ve yüzde 9,5 faiz oranlı kredi sağlıyor. Hükümet, bu desteği artırmaya hazırlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni paketle limit artırımı ve faiz indiriminin gündemde olduğunu söyledi. Her türlü ihtiyacın Hazine üzerinden karşılanacağını vurguladı.

KREDİNİN DETAYLARININ BİR KISMI BELLİ OLDU

Halkbank'ın vereceği kredinin üst limiti 500 bin liraya çıkacak. Kredi faizi ise yüzde 7,5'e düşecek. Paketin toplam büyüklüğü ise 100 milyar lira olacak.

ESNAFA YENİ KREDİ PAKETİNDE SONA GELİNDİ

Hazırlanan paketle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Detayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından açıklaması bekleniyor.

Hükümetin bugüne kadar Halkbank üzerinden esnafa sağladığı destek tutarı 234 milyar liraya ulaştı.

KAYNAK: TRT HABER
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20
  • Rmzn 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnaf Kredisinin Evraklarını, Esnaf Kefalet Hazırlıyor, Bankada Teminatı ve Kefili uygun görürse krediyi Düşük faizle veriyor. Dayı amca aramaya gerek yok.
    Cevapla
  • Arif inanç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsan yapın Hoşça kurek çekiyoruz. Neden mi? Zincir marketler her yapılacak düzenlemeden önce örnek makarnaya %20 yumurtaya tekrar zam. Herşeyin fiyatını yukseltiuirlar. Kim dur diyecek. Aslında tek gerçek var. Çok az alıp onların para girişini engellemek lazım. Yumurta yemeden bir durabiliriz . Zaruri ihtiyaçlar haricinde Almaya kim lütfen. 5 tl ye aldıkları domatesi 25 tl ye. 7 tl ye aldıkları biberi 30 tl ye satanlar karşı hiç mi yaptırım olmayacak. Hiç olmaz Sa Biz engelleyebiliriz. Zincirleri kırmadan bu iş düzelmez. Kooperatif marketler de yymus Carla gidiyor. Saygılarımla
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aksaray esnaf kredileri çok buyukbaslara gidiyor
    Cevapla
  • Cngz56 1 yıl önce Şikayet Et
    Faize düşmanım diyip faiz vermek Rabbim muhtaç ettirmesin bulaşanlarıda tez zamanda kurtarsın
    Cevapla
  • kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    esnaf kredisi değil yanlış isimlendiriyorlar dayıoğlu esnaf kredisi olmalı. çünkü dayıoğlu amcaoğlu yada başka bir tanıdık alabiliyor bu kredileri. her esnafa vermiyorlar. ihtiyacı olana değil tanıdığı olana. kooperatif olur banka olur mutlaka bir tanıdık olmalı. yoksa bankaya gittiğinde sen niye geldin oluyor....
    Cevapla
  • esnafım 1 yıl önce Şikayet Et
    esnaf kredisi için halkbanka gidince teminat istiyorlar benim teminatım olsa zaten her banka veriyor adı halkbank ama alakası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle