Dolar yeniden çakılacak mı? İslam Memiş'ten kafaları karıştıran paylaşım!

Yaptığı doğru tahminler ile adından sıkça söz ettiren Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, bugün sosyal medya hesabından yaptığı dolar paylaşımı ile yine dikkatleri üzerine topladı. İşte Memiş'in dolar uyarısı:

GİRİŞ 07.10.2022 17:10 GÜNCELLEME 07.10.2022 17:21
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten, dolar kuru ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Yaptığı tahminlerle adından sıkça söz ettiren Memiş, bugün sosyal medya hesabı üzerinden dolar kurunda ciddi bir satış gelebileceğine vurgu yaptı. Memiş'in takipçileri şimdi bu tahminin tutup tutmayacağını merak ediyor.

DAHA ÖNCE BİLMİŞTİ

Daha önce dolar kuru ile ilgili benzer uyarıda bulunmuş ve tahminleri doğru çıkmıştı. Memiş'in takipçileri şimdi bu tahminin nasıl neticeleneceğini merak ediyor.

DOLAR -TL  KURU

Dolar/TL, piyasada ABD istihdam verisi sonrası 18,59 civarında işlem görüyor. Dün dolar kurunda rekor gelmişti.

PEKİ DXY NEDİR?

DXY Anlam olarak ABD doları endeksi anlamına gelmektedir. Bu endeksin oranı aşağıda yer alan değişkenlerin oranlarına bağlı olarak hesaplanmaktadır. DXY endeksinde yer alan oranlar ve sepet dağılımı1999'un başında birkaç Avrupa para biriminin Euro'ya dahil edilmesiyle yalnızca bir kez değiştirildi.

Altın ve dolar rolleri değişiyor: Altın her an ralli yapabilirAltın ve dolar rolleri değişiyor: Altın her an ralli yapabilir

DXY NASIL HESAPLANIR?

DXY endeksi aşağıda yer almakta olan oranların ağırlığına bakarak hesaplanmaktadır.

Euro (EUR), %57.6 ağırlık

Japon yeni (JPY) %13.6 ağırlık

İngiliz sterlini (GBP), %11,9 ağırlık

Kanada doları (CAD), %9.1 ağırlık

İsveç kronu (SEK), %4,2 ağırlık

İsviçre frangı (CHF) %3,6 ağırlık

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Müfettiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim paranın hiiiç ağırlığı yoh mi,yoh mi
    Cevapla
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli kafa karıştırıyor, doğru başlık olmuş
    Cevapla
  • zafer mendi 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyasaların Bir bilemeyeni gene konuşmuş ne derse tersi çıkıyor dediklerini kaale almayıp tersini uygulayın inanın zarar etmezsiniz
    Cevapla
  • Caycumali 1 yıl önce Şikayet Et
    Inanmayin böyle şarlatanlara bu gibiler Zarar veriyor...Hiç faydasi olmayan birisi Cek cak
    Cevapla
  • Salih Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözüm art niyetli dolar hesabı olanlara değil, Dolar hesapları takibe alınırsa ve Döviz bozdurma bürolarında dolar bozduranlar takibe alınırsa harçlıklarını bozduran - bankada tutan fetö ve pkk uşakları tespit edilebilir.
    Cevapla
  • Erkan Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Doların sert düşüşle gerçek değeri olan 10 TL bandına ineceği gündemde, yapılan zamlar geri çekilir mi hiç zannetmiyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle