Yeni dönem başlıyor: Tüm Türkiye'de tek kart kullanılacak

Türkiye Kart ile ilgili çalışmalara hız verildi. Yaşlılar bu kartla Türkiye'nin her yerinde toplu taşıma ile sorunsuz yolculuk yapabilecek.

Yeni dönem başlıyor: Tüm Türkiye'de tek kart kullanılacak
Yeni dönem başlıyor: Tüm Türkiye'de tek kart kullanılacak
GİRİŞ 07.10.2022 11:30 GÜNCELLEME 07.10.2022 17:13
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye ulaşım ve haberleşmede önümüzdeki 30 yılın planlamasını yaptı ve 197 milyar dolarlık yatırımı hayata geçirecek. Bu yatırım 1 trilyon dolarlık bir katma değer yaratırken 27 milyon kişiye de iş olanağı sağlayacak.

Ulaştırma Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Emre Ayözen, TBMM Yaşlılar Araştırma Komisyonu toplantısına katılıp bir sunum yaptı ve milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Sabah'ın haberine göre, Aysözen'in sunumunda öne çıkanlar şöyle:

1 TRİLYON KATKI, 27 MİLYON İSTİHDAM

197 milyar dolarlık bir yatırım projesi ortaya koyduk; bunların başını demir yolu sektörü, ikinci olarak da haberleşme sektörü çekiyor. Özellikle ortaya koyduğumuz planlamada çevreci, dijital ihracat ve hareketlilik odaklı bir sürdürülebilir senaryo ortaya koyduk ve bu sonuç itibarıyla 2053 yılında yolcu hareketliliğin bugüne nazaran 2,2 kat artacağını, yani bugün yolculuğun yılda 1 milyar 906 milyondan 4,3 milyara çıkacağını hesapladık.

Bu hesaplamalar dâhilinde de 30 yıllık projeksiyonumuzu yaptık ve bunların yaklaşık gayrisafi millî hasılaya bu yatırımların 1 trilyon doların üzerinde etki yapacağını ve bu yatırımların toplamda 27 milyon kişiye istihdam sağlayacağını hem faaliyet hem de yatırım döneminde öngörüyoruz.

ERİŞİLEBİLİR ULAŞIM

Seyahatinin başlangıcından sonuna kadar konforu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bu kapsamda 57 havalimanımızın 34'üne erişilebilirlik belgesi aldık, diğerleri için valilikler ile çalışmalar sürüyor.

TEK KART İLE TÜRKİYE

Yaşlılarımız başka karta gerek olmadan sadece Türkiye Kart Türkiye'nin her yerinde yolculuklarını gerçekleştirip toplu taşımdan yararlanabilecek.

ALZHEIMER HASTALARI İÇİN BİLEKLİK

Alzheimer gibi rahatsızlıkları olan bireyler için mobil uygulama ve çağrı merkeziyle entegre akıllı bileklik ve kart uygulamasını planlıyoruz.

ENGELLİ YAZILIMI

Erişimi kısıtlı bireylerin birebir kullanabileceği herkes için hareketlilik uygulamasının yazılım çalışmalarına başladık. Bu anlamda yaşlı ve engelli bireylerimizin sosyal, ekonomik hayata katılımlarını arttırmak ve bağımsız hareketliliği arttırmaları için bu uygulama sayesinde kendileri rotalama yapma, engelli ve yaşlı hizmetlerine buradan ulaşabilme, canlı bağlantı sağlama gibi PttKart'la entegre bir uygulama çalışmasını sürdürüyoruz ve hatta bu uygulama sayesinde refakatçi uygulamasını da hizmete almış olacağız.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 61
  • Avşaroğlu Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizce banka alışveriş ulaşım sağlık resmi daire VS hepsi tek kartta Tc nosuna entegre parmak iziyle onaylı olması daha mantıklı olabilir.Yaßlılar şifreyi unutabilir.Lakin parmak izi daha sağlıklı olur.Hırsızlıkta parmak izi tutmayınca geçersiz ve hırsız parmak izinden tespiti kolay olur
    Cevapla
  • Hakan 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekliye de ücretsiz ulaşım sağlansın.
    Cevapla
  • habersiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kartın akıllı telefon uygulaması da olmalı.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    En makul ve mantıklısı budur . Çünkü kullanılmayan kartlar çöp oluyordu . Toplu taşımayı kullanmaktan üşenen 65 yaş üstü insanlar var . En azından bulundukları il dışına çıktıklarında , toplu taşımayı kullanır , taksi çağırmak mecburiyetinde kalmazlar .
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    şu metal paralar yerine de kartlı sistem getirseler ne iyi olur. hem gerek kalmaz onca israfa hem de herkesin bozukluklarla ağırlık yapması gerekmez. mevcut teknoloji buna elverişli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle