Moody’s Rusya’yı 'iflas etmiş ülke' olarak tanımladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya’nın temerrüde düştüğünü bildirdi.

Moody’s Rusya’yı 'iflas etmiş ülke' olarak tanımladı
Moody’s Rusya’yı 'iflas etmiş ülke' olarak tanımladı
GİRİŞ 28.06.2022 17:17 GÜNCELLEME 28.06.2022 17:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Moody’s’ten yapılan açıklamada, Rusya’nın borç yükümlülüklerini yerine getiremediği, tahvil yatırımcılarına 100 milyon dolarlık faiz ödemesini yapamadığı, bu nedenle de kredi derecelendirme kuruluşunun değerlendirmesine göre ülkenin "iflas etmiş ülke" olarak tanımlandığı bildirildi.

Açıklamada, “Geciken kupon ödemesi iflası oluşturur. Gelecekteki kupon ödemelerinde de temerrüde düşülmesi mümkün.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Rus hükümetinde yapılan açıklamada ise Rusya’nın döviz cinsinden tahvil faizi ödemelerini mayıs ayında yaptığı belirtilerek, ödemenin alıcıya teslim edilmemiş olmasının Rusya’nın problemi olmadığı belirtildi.

Rusya, en son döviz cinsinden borçların ödememesi nedeniyle 1918 yılında iflas etmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s, Fitch Ratings, Standard & Poor’s (S&P), Batılı ülkeler tarafından Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 14
  • 555 1 yıl önce Şikayet Et
    Burak haklisin. Eski zamanlarda bi Napoleon vardi, oda kafayi tutmus Rusyaya saldiricam ayni Hitler gibi. Birisi bunlara dur sene durmazlar. Hersey iyi olmadan önce kötü olacak. Umarim dogrular kazanir.
    Cevapla
  • Burak 1 yıl önce Şikayet Et
    şaka gibi moodys komedi resmen rusyayı fazla kızdırmayın komple avrupayı işgal ettirceniz sonunda adamların çok üzerine gidiyorlar
    Cevapla
  • Adnan Polatcan 1 yıl önce Şikayet Et
    dolar kullandırmıyorlar sonra borcunu ödeyemedi iflas etti diyorlar. C.Başkanımız neden bu kredi derecelendirme kuruluşlarını yerde yere vurduğunu sanırım şimdi herkez anladı.. veya bazıları hala koyun gibi kasabın bıçağını neden yaladığını gördü.. cehalet kötü birşey.. saygılar selamlar
    Cevapla
  • qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya tahvil ödemelerini durdurdu ya geçen aylarda dolar yükselmesinden. Bu yüzden temerrüde düştü diyor. Alakası yok aslında, Rublesi durmadan yükseliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Basın yayınla yalanlarla gerçekler saklanacanı zanneden bir zihniyet var...Bunlara göre rusya iflas etti ukrayna zafer kazandı...zeleniskiyi AB ye sokacak diye nerdeyse bayram kutlatacak....Savaşı şeksiz süpesiz ABD ve Avrupa yenmiş, virüsü yarasalar çıkardı, ormanı buğdayları küresel ısınmayla yandı, inekler küresel ısınmayla ölüyorlar....Yalanlar yalanlar yalanlar....insanlığın aklıyla dalga geçen birileriyle karşı karşıyayız malesef....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle