Adil Karaismailoğlu: Türkiye en üst lige çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'da yaptığı bir paylaşımla Türkiye'nin son 20 yılda yaptığı büyük altyapı atılımı sayesinde dünyada en üst lige çıktığını ifade etti.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye en üst lige çıktı
Adil Karaismailoğlu: Türkiye en üst lige çıktı
GİRİŞ 16.06.2022 13:32 GÜNCELLEME 16.06.2022 13:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Twitter'da IMF'nin hazırladığı, G20 ülkelerinin altyapı gücünü gösteren grafiği alıntıladı.

Paylaşımında, Türkiye'nin altyapı atılımına vurgu yapan Karaismailoğlu, "Türkiye, son 20 yılda yaptığı büyük altyapı atılımı sayesinde dünyada en üst lige çıktı." ifadesini kullandı.

Karaismailoğlu ayrıca altyapı alanındaki atılımların ekonomik yansımalarıyla Türkiye'nin en büyük 10 ekonomi arasındaki yerini alacağını kaydetti.

IMF'nin raporunda ise "Dünyanın en yavaş yolları, ekonomik kalkınmanın önünde bir başka engel oluşturan en yoksul ülkelerde bulunur." ifadesi yer aldı. Paylaşılan grafikte en hızlı yollara sahip ülkeler arasında Türkiye'nin de olduğu görüldü.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Doktor 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben kendimi bal liginde bile göremiyorum. Gerçi sen Trabzonlunun. Kendine müslümansın
    Cevapla
  • Fenasi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan dahada üste çıktımız ne var biliyormusun bakan, AÇ GÖZLÜLÜK, FIRSATCILIK, Dünyadın foseptik çukuru gibiyiz ,millet tuttuğunu öpüyor
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    aç kabadayı olduk çıktık
    Cevapla
  • z<asd 1 yıl önce Şikayet Et
    zamlar en çok kimin işine yarıyorsa yapanda onlar git onlardan hesabını sor bu zamlar iktidara yaramaz
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    3G internet ceptelefonu bile çoğu yerden çekmiyor..Doğru bir yerlere atladık...
    Cevapla
  • ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi otomobilini üretemeyenlere borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onları arabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Ölçülü o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O küresel ekonomi ya da yoksullardan kredi ayarlarız. Ayar kredisi "ASLA" ülkenin hazinelanansine gitmez. O ülkelerde 'proje' yapanlarımız şirketlerimizin kasalarına girer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle