Malatya’da 300 bin kayısı ağacı doludan etkilendi

Malatya’da don ve dolunun vurduğu kayısıda hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Malatya’da 300 bin kayısı ağacı doludan etkilendi
Malatya’da 300 bin kayısı ağacı doludan etkilendi
GİRİŞ 19.05.2022 01:21 GÜNCELLEME 19.05.2022 01:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Malatya’da Nisan ve Mayıs aylarında yaşanan zirai don ve dolu hadisleri sonrasında kayısıdaki hasar tespit çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Mehmet İnal, Akçadağ genelinde hasarın büyük olduğunu belirterek yetkililerden destek istedi.

Akçadağ’da bir milyon 500 bin dolayında kayısı ağacının bulunduğunu kaydeden İnal, 300 bin dolayında kayısı ağacının dolu olayında etkilendiğini ifade ederek bu sayının tamamlanan saha çalışmaları sonrasında artabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz aylarda yaşanan zirai don kaynaklı hasarın ise yüzde 45 dolayında olduğunu aktaran Başkan İnal, kayısı üreticilerinin mağdur durumda olduğunu belirterek yetkililerden üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

Doğu Mahalle Muhtarı aynı zamanda kayısı üreticisi Turgay Güneş ise yetkilerden aldıkları bilgilere göre ilçe genelinde 300 bin kayısı ağacının dolu yağışından zarar gördüğünü belirtti. Muhtar Güneş, kayısı üreticilerinin hem zirai hem de dolu hadisesi nedeniyle mağdur olduklarını da ifade ederek yetkili isimlerden destek beklediklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • ASGARİ ÜCRETLİ. 1 yıl önce Şikayet Et
    Çokta umrumuzdaydı sanki kayısı yiyebiliyoruzda Ülkede olan biten ne varsa kafir Hans yiyor İHRACAT REKORU KIRIYORUZ SADECE GIDADA REZİLLİK
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi sigorta 20 bin kimse yaptıramıyor iftira atma , benim 700 bin liralık kayısım yandı sigortamda yok devlettende beş kuruş istemiyorum vatan sağolsun.
    Cevapla
  • meteee 1 yıl önce Şikayet Et
    kuru kaysi 150 tl .Kaysiyi unuttuk
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 1 yıl önce Şikayet Et
    kaysi cilar agliyo biraz yardim edelim gadibanlara
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam bahane hazir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle