Avdagiç: KGF'ye benzer bir paket devreye girebilir

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İTO İş Dünya Buluşması toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye ilettikleri talepler hakkında konuştu. Avdagiç, "Kısa bir süre evvel KGF destekli bir paket açıklanmıştı. Sayın Bakanımız da yine buna benzer bir paketin devreye girebileceğini ifade etti"dedi.

Avdagiç: KGF'ye benzer bir paket devreye girebilir
Avdagiç: KGF'ye benzer bir paket devreye girebilir
GİRİŞ 25.04.2022 13:40 GÜNCELLEME 25.04.2022 13:40

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç Bakan Nebati’nin de katıldığı İTO İş Dünya Buluşması toplantısında konuşulanları anlattı.

Bloomberg HT yayınına katılan Avdagiç toplantıda enflasyonla mücadele için iş dünyasının üzerine düşen görevleri konuştuklarını söyledi. Avdagiç toplantıda, abartılı fiyat artışlarının ve fiyatlamalarının gündemde olması gerektiğini ve enflasyonun önce yatay sonra aşağı doğru gidecek bir sürece sokulması konusu üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.

“KDV DÜZENLEMESİ TALEPLERİNİ İLETTİK”

Toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye de ilettikleri talepler hakkında da bilgi veren Avdagiç şunları söyledi:

“KDV düzenlemesine dair beklentileri paylaştık. İki talebimiz var ilki şirketlerin giriş ve çıkış KDV’leri arasında farklılıklar oluşması durumunda şirketlerde biriken KDV’nin hızlı ve etkin bir şekilde iadesi ve mahsubunun gündeme gelmesini talep ettik. Bazı sektörlerde özellikle sağlık,eğitim üzerinde KDV oranlarının gözden geçirilmesini talep ettik. Bakan Bey ise bazı sektörlerde KDV üzerine talepleri teknik olarak değerlendireceklerini söyledi”