ASELSAN'dan dev ihracat! ''Ambargoları yerlileştirdik''

Yerli ve milli savunma sanayisinin gelişmesinde önemli rol oynayan ASELSAN geçen yıl 2,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanı Behçet Karataş, geçen yıl 2,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Bayraktar'ın CATS denilen görüş sistemleri var. Kanada'dan alıyorlardı, ambargo konunca kendimiz geliştirdik. Ambargoları çok seviyoruz, onu da yerlileştirdik. Bunları sizin çocuklarınızla, kardeşlerinizle yaptık.' dedi.

ASELSAN'dan dev ihracat! ''Ambargoları yerlileştirdik''
ASELSAN'dan dev ihracat! ''Ambargoları yerlileştirdik''
GİRİŞ 01.04.2022 12:48 GÜNCELLEME 01.04.2022 12:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yerli ve milli savunma sanayisinin gelişmesinde önemli rol oynayan ASELSAN geçen yıl 2,3 milyar dolarlık ihracat yaptı. ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Savunma Sistem Teknolojileri Sektör Başkanı Behçet Karataş, şu anda tasarlayamayacakları hiçbir şeyin olmadığını belirterek, "İhtiyacımız varsa ve hayatiyse kesinlikle kendimiz yapıyoruz." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bağımsız Savunma Sanayi Yolunda: ASELSAN" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Karataş, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

ASELSAN'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) her türlü elektronik cihaz ve sistem ihtiyacını karşılayarak dışa bağımlılığı azaltmak üzere kurulduğunu aktaran Karataş, bunun sürdürülebilir hale getirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Kurumda yaklaşık 9 bin 600 personel çalıştığını, bunların yüzde 60'ını mühendislerin oluşturduğunu dile getiren Karataş, geçen yıl 2,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Karataş, birçok ürünü ihraç ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bayraktar'ın CATS denilen görüş sistemleri var. Kanada'dan alıyorlardı, ambargo konunca kendimiz geliştirdik. Ambargoları çok seviyoruz, onu da yerlileştirdik. Bunları sizin çocuklarınızla, kardeşlerinizle yaptık. Allah'a şükür şu anda tasarlayamayacağımız hiçbir şey yok. Sadece ekonomik boyutuna bakmamız gerekiyor, değer mi değmez mi diye. İhtiyacımız varsa ve hayatiyse kesinlikle kendimiz yapıyoruz."

"SAVUNMA SANAYİ MİLLİ VE YERLİ OLMAK ZORUNDA"

Ambargolardan Türkiye'nin etkilenmediğini vurgulayan Karataş, "Sadece Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, tüm dost ülkelerin ihtiyacını karşılayabilecek hem bilgi birikimimiz hem kapasitemiz hem de üretimimiz var. Geçmişte savunma sanayimiz ihmal edilmiş, çivi yapamaz hale dönüşmüş. Halkın hafızasından bunun silinmemesi lazım. Savunma sanayi milli ve yerli olmak zorunda, ihmal edilmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Karataş, ASELSAN'ın Ar-Ge faaliyetine geçen yıl 500 milyon dolarlık bütçe ayırdığını belirterek, teknolojiyi geliştirmek için gençlerin çok çalışması ve kendilerini iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından soruları da cevaplayan Karataş'a hediye takdim edildi.

YORUMLAR 13
  • Suskun44 2 yıl önce Şikayet Et
    Burada açız diyenler cepte iPhone GSM paketi en fulundan açız açız diye yaygara koparır kar
    Cevapla
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    net kaar açıklansın tüm giderler düşüldükden sonra devlet kurumları personel giderini masrafdan saymazlar genelde
    Cevapla
  • meraci83 2 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalistlere elbette ki çok kızıyorum lakin bazende iyi yapıyorlar dediğim tutumları oldu. İşte öyle yaptılar ki bizimkilerin aklını başlarına getirdi. Umarım savunma sanyiinde ambargolarını kaldırmazlar.Yoksa yan gelip yatarak elin insafına bırakırız kendimizi!..
    Cevapla
  • Birbilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler kendiliğinden ilerliyor sanılmasın, bu kurum 50 yıl önce kuruldu, önceden kadro doldurp bol maaş verilen bir kurumdan ihracat şampiyonu; yerli ve milli ürün geliştirmede rekorlara koşan noktaya geldi. Arkasında Erdoğan olduğu için yaptı; bunu unutmayalım!!!
    Cevapla
  • dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    halka faydası olacak mı olmayacak mı , böyle güzel ihracat falan filan anlatıyorsunuz da benim evime zerre miktar faydası olacakmı olmayacakmı onu söyleyin. artık millet aç , boş laf karın doyurmuyor
    Cevapla
  • Oktay 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkma acından ölmezsin... Kapına dayandığın da elin gavuru sıkacak silah ararsın,anam babam eşim çocuğum ne olacak kaygısı ile açlık kalmaz emin ol.
    Cevapla
  • Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Saten hiç doğdunuz görmedik ki hep açısiniz
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    millet ne açı....sorsan cebinden 3 binliralık telofon çıkar ...ondan sonra millet aç..dogru rahatlıga alıştıgınız için hep açsınız zaten..azcık lüksünüzden ödün verin yeter..
    Cevapla
  • isini yap 2 yıl önce Şikayet Et
    seni yazdigin yorum icin begenmeme secenegi olmadigi icin cevap yaziyorum. sadece cebini dusunen cahil iNsanlardansiniz. bu ihracatin ulkeye faydasi var dolayli yoldan sanada faydasi var.
    Cevapla
  • Recep Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Elbette faydası olacak. Ama hemen bugünden yarına beklemeyelim. 200 yıllık geri kalmışlığın düzelmesi o kadar kolay değil, sabretmek lazım. Allah korusun senin gibi fetö ağzı ile konuşan 6+1 yuvarlak masadakiler iktidara gelirse bir 200 yılımız daha gider. Tabii ortada devlet kalırsa...
    Cevapla
  • Cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Fırıncı açılsaydı daha mutlu olurdun miden doyardı midesi beyninden büyük olmak ta zor hiç bir şeyi anlamaz insan bak anlatayım bu silahları yerli ve milli yapmasaydık ülkemiz paramparça olmuş Suriye Irak Libya ve diğer islam ülkeleri ne halde ise bizde o ülkelerden beter olmuştuk o zaman yiyecek ekmeği sende yunan sınırında Bulgar sınırında namus şeref bırakarak arardın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle