Bakan Kurum'dan çiftçiye müjde!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu işbirliğinde Antalya'nın Manavgat ilçesinde 'Kadın İşçiler Hatıra Ormanı'na fidan dikti.

Bakan Kurum'dan çiftçiye müjde!
Bakan Kurum'dan çiftçiye müjde!
GİRİŞ 08.03.2022 18:06 GÜNCELLEME 08.03.2022 18:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen “Türk-İş Kadın İşçiler Hatıra Ormanı” programına katıldı.

Programın düzenlendiği salona gelişinde kendisini karşılayan kadınlara karanfil veren Bakan Murat Kurum, cennet vatanın güzel şehri, Akdeniz’in incisi Antalya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutladığını söyledi.

Kadınlarla birlikte öğle yemeği programına katılan Bakan Kurum, daha sonra, geçtiğimiz yılki orman yangınlarından etkilenen bölgelerden biri olan Manavgat ilçesi Ulukapı Mahallesi’ne geçti.

10 BİN FİDAN DİKİLDİ

Bakan Kurum; Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadın orman işçileri, üniversiteli ve liseli gençler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının kadın çalışanları ve Türk-İş Konfederasyonunun kadın üyeleriyle birlikte hatıra ormanına fidan dikti ve fidanlara cansuyu verdi. Hatıra ormanına toplam 10 bin fidan dikimi gerçekleşti.

Hatıra ormanına ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Eyyüp Karahan, Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de fidan diktiler.

YANAN EVLERİN YERİNE YENİLERİ YAPILIYOR

Bakan Kurum, fidan dikimi etkinliği sonrası beraberindeki heyetle birlikte Ulukapı Mahallesi’nde orman yangınlarında yanan evlerin yerlerine yenilerinin yapıldığı şantiye alanına geçerek incelemelerde bulundu. Kurum, Antalya’da yapımı devam eden 1266 yangın konutu ve 600 ahırın durumuna ilişkin de bilgi aldı.

BAKAN KURUM’DAN ÇİFTÇİYE ‘HAZİNE ARAZİSİ’ MÜJDESİ

Bakanlık olarak şimdiye kadar 55 bin çiftçiye toplam 595 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine arazisini, başta zeytin olmak üzere ceviz ve badem üretimi için verdiklerini hatırlatan Murat Kurum, yeni bir hedef daha belirlediklerini kaydederek çiftçilere, “2022 yılında, çok daha büyük oranda Hazine arazimizi yine başta zeytin ve ayçiçeği olmak üzere, organik tarımın her türü için, çiftçimizin kullanımına açacağız.” müjdesini verdi.

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti:

“Zeytin üreticisi kardeşlerimiz, çiftçilerimiz rahat olsun, müsterih olsun. Sadece zeytinde değil tüm bitki ve meyve çeşitlerinde evelallah daha da stratejik adımları, geliştirici adımları, zeytinin alanını genişletecek adımları, çiftçimizle, üreticimizle el ele vererek, kararlılıkla atacağız. Birilerinin söylediklerinin aksine, Türkiye’de koruma alanı bırakın daralmayı, bırakın yok edilmeyi her dakika genişliyor. Biz Bakanlık olarak ülkemizin korunan alan büyüklüğünü, toplam yüzölçümümüzün yüzde 9,6’sından yüzde 11,9’a çıkardık.

İşte oran ortada, rakam ortada. Biz kararlıyız! Korunan alan büyüklüğümüzü önce OECD ortalaması olan yüzde 17’ye, ardından yüzde 30’lara kadar da çıkaracağız. Türkiye’nin yaklaşık 3’te 1’ini koruma altına almak gibi bir hayalimiz var, bu hayali de gençlerimizle, kadınlarımızla hep birlikte gerçeğe dönüştüreceğiz. Allah’ın izni milletimizin desteğiyle, gerektiğinde her türlü mesnetsiz iddia ve siyasi manipülasyonla mücadele etmeye devam edeceğiz. Korunan alanlarımızın genişliğini de, koruma kalitemizi ve bilimsel çalışmalarımızı da artırmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu arasında çevre, doğa ve tüm yeşil alanları merkeze alan protokol imzalandı. Protokole Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay imzalarını attılar.

YORUMLAR 1
  • Uğur üstündağ 2 yıl önce Şikayet Et
    Çevre bakanı Murat kurum görevinde başarılı değildir.
    Cevapla