TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman yapılacak?

Milyonlarca ev sahibi olmak isteyen vatandaş TOKİ indirim kampanyasının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Geçtiğimiz yıl iki kez uygulanan indirimin bu yıl da sağlanacağı müjdesini duyuran Bakan Kurum binlerce vatandaşın yüzünü güldürdü.

TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman yapılacak?
TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman yapılacak?
GİRİŞ 07.02.2022 11:39 GÜNCELLEME 07.02.2022 11:41

TOKİ indirim kampanyası ne zaman, başvurular başladı mı sorusuna yanıt aranıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mart ayında TOKİ konutlarına ilişkin yeni bir indirim kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı. Peki TOKİ indirim kampanyası ne zaman? 2022 TOKİ indirim kampanyası başvurusu ne zaman, kimler yararlanabilir ve şartları nelerdir?

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2022 NE ZAMAN?

Bakan Kurum, Mart ayı içinde yeni bir TOKİ indirim kampanyası başlatılacağını duyurarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara seslendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mart ayında TOKİ konutlarına ilişkin yeni bir indirim kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN, BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

TOKİ konutları için yeni bir indirim kampanyası geliyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstişare Toplantısı kapsamında 'Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye' temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Vatandaştan gelen talep doğrultusunda yıl içinde 2 ayrı indirim yaptıklarını belirten Kurum, "Düzenlediğimiz kampanyalarla yüzde 20 oranında indirim imkânı sağladık. Kampanyalardan toplam 28 bin vatandaşımız faydalandı. Mart 2022'de yeni bir indirim kampanyası daha düzenleyeceğiz" dedi.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Bu yıl uygulanacak kampanyaya ilişkin detaylar henüz netlik kazanmadı. Ancak geçtiğimiz yıl detaylar şu şekildeydi;

Borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanmıştı.