Kocaeli devlete en fazla kazanç sağlayan il oldu

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'nin geçen yıl ödediği kişi başı vergiyle ülkeye en fazla kazanç sağlayan il olduğunu bildirdi.

Kocaeli devlete en fazla kazanç sağlayan il oldu
Kocaeli devlete en fazla kazanç sağlayan il oldu
GİRİŞ 04.02.2022 15:21 GÜNCELLEME 04.02.2022 15:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2021 Sonuçları"nı değinerek, Kocaeli nüfusunun 2020 yılına göre binde 18 artarak 2 milyon 33 bin 441 kişiye ulaştığını anımsattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından il bazında vergi gelirleri araştırması sonuçlarının açıklandığını hatırlatan Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"İlimiz 2021 yılında 110 milyar 216 milyon lira vergi ödemiştir. Bu rakam, Türkiye genelinde 104,9 milyar lira olan 66 ilin vergi gelirlerinin toplamından daha fazladır. Kocaeli aynı zamanda yüzde 90,29'luk vergi tahakkuku ile birinci sırada yer almaktadır. Diğer taraftan, açıklanan 2021 yılı nüfus verilerine göre, Kocaeli'nin kişi başı ödediği vergi 54 bin 202 lira oldu. Türkiye ortalamasının 13 bin 755 lira olduğu göz önüne alındığında, Kocaeli ödediği kişi başı vergiyle ortalamanın kat kat üzerine çıkarak, yine devlete en fazla kazanç sağlayan il oldu. Kocaeli ödediği kişi başı vergide, 2021'de de Türkiye'ye en fazla kazanç sağlayan il oldu."

Zeyitnoğlu, Kocaeli'nin ülke bütçesine kişi başına 54 bin 202 lira vergi geliri sağladığını, bu rakama karşılık Kocaeli'de kişi başına yapılan harcamanın 5 bin 793 lira olduğunu belirterek, bu harcamanın Türkiye ortalaması olan 18 bin 890 liranın çok altında kaldığını kaydetti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakta olsun sanayinin yarısı orda
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki istanbul ili vergi kaçırıyor
    Cevapla
  • Rıdvan 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ay ver Allah ver daha maaşı almadan çatır çatır bordrolardan kesiyorlar iddia ediyorum Türkiyede bir işçinin ödediği vergiyi ne bir eczacı ne bir kuyumcu yada diğer bol kazanç sağlayanler ödüyor.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Sıkıntının kaynağıda burada zaten. Her il için serbest bölgeler oluşturulmalıdır. Bölgenin şartlarına göre yatırımlar yapılabilir. Örneğin Doğu Anadolu bölgesine tarım, hayvancılık, madencilik, Karadeniz bölgesine kereste ve mobilya, güneydoğu Anadolu bölgesine seracılık, Ortadoğu'ya yönelik ihracat için yüksek teknoloji yatırımları, Mersin, adana bölgesine uzak pazarlar için yine yüksek teknoloji yatırımları vb.
    Cevapla
  • adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Coğrafya dersi gibi anlattın.İyi güzel düşünmüşün de işte ancak yol yapıyor diye dil uzatılan ak partide ulaşım giderleri ve zaman anlayışından dolayı tünel ve yol yapıyor.
    Cevapla
  • uaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün yatırımlar fabrikalar osb ler orda öyle olacak tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle