KDV için yeni çalışma! Bakanlık düğmeye bastı

HAZİNE ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesine gidecek. Ürünlerdeki KDV uygulaması farklılıklarını gidermeyi amaçlayan düzenlemenin, birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması bekleniyor.

KDV için yeni çalışma! Bakanlık düğmeye bastı
KDV için yeni çalışma! Bakanlık düğmeye bastı
GİRİŞ 20.01.2022 12:19 GÜNCELLEME 20.01.2022 12:19
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, KDV'nin sadeleştirilmesiyle ilgili çok kapsamlı çalışma yapılıyor.

BÜTÇE KOMİSYONUNDAN ÖNERİLER ALINDI

Çalışma ise birkaç hafta içinde tamamlanacak. Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı'nda çalıştaylar yapıldığı, muhalefet partileri ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan öneriler alındığı öğrenildi. Çalışmayla sektörler arasındaki KDV uygulama farklarının giderilmesi hedefleniyor.

TÜM ÜRÜNLERİ KAPSAYACAK

Düzenlemeyle yüzde 1 KDV ile alınan ürünün yüzde 8'le verilmesi, yüzde 18'le alınan ürünün yüzde 1 KDV ile satılması gibi uygulamalara son verilecek. Ayrıca temel gıda maddelerine uygulanan KDV'de herhangi bir artışa gidilmeyeceği öğrenilirken, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük lokanta vb KDV. disiplinine alınsın.
    Cevapla
  • Abdurrahman Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimi sözde İHRACATCIYA ödenen VERGİ İADESİ Önlensin. FAALİYETİ kayıt dışı bırakılan Kimi ŞİRKETLERE AİT ihracata çalışan TIR GELİRLERİ Kayıt içine ALINSIN. Akaryakıtta bile bile gözyumulan KAYIT DIŞILIK ÖNLENSİN. Kar payı almıyan, başka hiçbir yerden gelir göstermiyen ortakların sermaye artişı yapması ve Şirketi takibe ALINSIN. ........
    Cevapla
  • İmam 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm gıda ve ihtiyaç malzemelerinden her ne olursa olsun hepsinden yüzde 2.5 vergi alınsın. Her yer tam ve disiplinli denetlenip takip edilsin. Yok %1 etin ekmeğin vergisi yok % 8 veya % 18 vergi türü .... Geçin bunları. Herkesten herşeyden alın ... Yüzde 2.5 BİTTİ...
    Cevapla
  • Türkiye, 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm her şeyde tek bir KDV %8 ideal bir orandır. ÖTV konusunda da ayrı bir düzenleme olmalıdır.
    Cevapla
  • Anzavur 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet alacağı vergiden feragat edecek ama maalesef bu güne kadar yapılan hiç bir vergi indirimi fiyatlara dolayısıyla vatandaşlara yansımadı, hepsi satıcıların cebine gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle