Almanlar duyurdu: 300 bin kişiye ihtiyaç var, 5 milyona yükselebilir

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, ülkenin iş gücündeki kıtlığı aşmak için daha fazla göçmen işçi almaya ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Almanlar duyurdu: 300 bin kişiye ihtiyaç var, 5 milyona yükselebilir
Almanlar duyurdu: 300 bin kişiye ihtiyaç var, 5 milyona yükselebilir
GİRİŞ 12.01.2022 17:44 GÜNCELLEME 12.01.2022 17:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İş gücündeki kıtlığın ekonomideki verimliliği düşürebileceği uyarısında bulunan Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, “Bugün 300 bin işçi açığımız var ve bunun bir milyona ve daha fazlasına çıkmasını bekliyoruz. Bu açığı kapatmadığımız takdirde gerçek bir üretkenlik sorunu yaşayacağız” dedi.

Habeck, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, ülkenin mühendis ve kalifiyeli işçi için gereksinimlerinin arttığını belirterek, kalifiyeli eleman ihtiyacı için gerekli hazırlıkların yapılması gerektiğini bildirdi.

Euronews'un haberine göre Almanya Ekonomi Enstitüsü’nün açıkladığı son rapora göre, yaşlı işçilerin emekli olması ve yerine yeteri kadar eleman gelmemesi yüzünden bu yıl işgücü 300 bin azalacak.

Yine aynı rapora göre, gerekli önlem alınmadığı takdirde 2029’da yıllık ihtiyaç 650 bine çıkacak ve 2030 yılında daha önceki yıllardan gelen birikmeyle iş gücü kıtlığı 5 milyona yükselecek.

Düşük doğum oranı ve düzensiz göçle birlikte işgücünün düşmesi, eskiye oranla yaşam süresi uzun emekli sayısının artması ve bu kişilerin maaşlarının ödenmesi ülkedeki emeklilik sistemi üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor.

Koalisyon hükümetini oluşturan partiler, yönetime gelmeden önce yürüttükleri müzakerelerde yurt dışından gelecek kalifiye işçilerin önündeki engelleri düşürme konusunda uzlaşırken, asgari ücretin saat başına 12 Euro'ya yükseltilmesi de içinde olmak üzere çeşitli önlemlerle istihdamı yeniden cazip hale getirmek konusunda uzlaşmıştı.

YORUMLAR 6
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    mazot suan 1,60 euro da.kücük daire kiralari 700den baslar, elektrik bir aile icin ortalama 125€, ve 1 kilo domates 3€, sigara 8€ yaklasik, mazot 2€ cikaracaklar, gida fiatlarinida ciftciler icin cikaracaklarmis güya...almanyada oldugu gibi, türkiyeden hicbir farki yok almanyanin...ilaca para, okul kitaplarina para....vergi dersin en alasi herkes kaciyor....gelir vergisini yüzde 50ye cikarmak istiyorlar. hersey kontrol altinda tutuluyorsunuz, hava parasi vergisi bile cikarttilar, emisyonlarmis, mis...mis...mis
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşlı almanların altını temizlemek isteyen CHP liler - aha size yakışan iş budur - hadi gidip almanyaya da layığınızı bulun. Almanlar size 1650 euro maaş verecekmiş - gerçi köpek klübesi gibi evlerin kirası 1000 euro ama size uyar
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardesim..Türkiye den bakinca bizim insanimiz burdaki sartlari görmüyor,hele bir gelsinlerde görsünler,
    Cevapla
  • Şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde çok 1 milyon suriyeli gönderelim
    Cevapla
  • vw almayin 2 yıl önce Şikayet Et
    batsin
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    sonra ulkemizden git diye yakarlar linc ederler hakaret ederler cikari bitti mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle