İş Geliştirme Forumu'nda iş insanlarından birlik çağrısı

İmam Hatipli Sanayici ve İş Adamları Derneği (İHSİAD) ile İsra Holding iş birliğinde düzenlenen İş Geliştirme Forumu’nda hükümete tam destek geldi.

İş Geliştirme Forumu'nda iş insanlarından birlik çağrısı
İş Geliştirme Forumu'nda iş insanlarından birlik çağrısı
GİRİŞ 03.12.2021 01:07 GÜNCELLEME 03.12.2021 01:07

 Foruma katılan iş insanları, son dönemde ekonomi üzerinden dövizde yaşanan spekülatif hareketlere karşı hükümetin yanında yer aldıklarını ifade ettiler. 

İHSİAD-İsra Holding girişimleriyle düzenlenen İş Geliştirme Forumu; üst düzey bürokratlar, akademisyenler, iş insanları, özel sektör ve STK temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

Forumun açılış konuşmasını yapan İHSİAD Başkanı Nurullah Şahin, ülkemizin ekonomik anlamda hareketli günlerden geçtiğini, ülke insanımızın dirayeti ile bu zorlu sürecin atlatılacağını kaydetti. 

İHSİAD Başkanı’nın ardından söz alan İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı da oynanan oyunun büyük olduğunu, ülke insanının iç ve dış tehditlere karşı çok uyanık olması gerektiğinin altını çizdi.

TAVLI “ÜRETMEYE VE İSTİHDAM SAĞLAMAYA TÜM GÜCÜMÜZLE DEVAM EDECEĞİZ“

Ekonomik anlamda ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ve iş insanlarının sıkıntılara rağmen üretmeye devam ettiğini belirten Abdurrahim Tavlı, “Son günlerde ülkemize içeriden ve dışarıdan ekonomik yaptırımlarla döviz üzerinden saldırıların başladığını görüyoruz. Ticaretin içerisinde olan herkes gibi bizler de bu denli yüksek oranlı oynaklığın piyasa gerçeklerinden uzak ve spekülatif hareketler olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan ve ekonomik yaptırımlarla döviz kurlarında dalgalanmaların oluşmasını sağlayan iç ve dış güçler, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi başaramayacaklardır. İsra Holding olarak kurdaki bu suni dalgalanmanın kararlı adımlarla milletçe ve ortak bilinçle hareket edilerek aşılacağına inanıyoruz. Döviz kurlarındaki hareketliliğe bağlı emtia fiyatlarındaki artış, faaliyet gösterdiğimiz taahhüt, inşaat ve enerji başta olmak üzere birçok projede maliyetlerimizi yükseltse de bizler; ülkemizin dinamiklerine güvendik ve yatırımlarımıza devam ettik” dedi. 

“SEKTÖRÜN DURMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ“ 

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu ve birçok iş kolunu beslediğini belirten Tavlı, “Temsilcisi olduğumuz inşaat sektörü, ülkemizde en çok katma değer oluşturan ve iki yüzden fazla alt sektörü besleyen bir sektör konumundadır. Sektörümüzün durması demek bu alt sektörlerin de durması demektir. Buna gönlümüz asla razı olmadı.  Birçok badire atlatmamıza rağmen önümüzün aydınlık olduğunu düşünüyor ve buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Bizi yönetenlere ve ülkemizin dinamiklerine güvenimiz tam. İsra Holding olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınması için çalışmaya, üretmeye ve istihdam sağlamaya tüm gücümüzle devam edeceğiz” dedi. 

2023 HEDEFLERİNDEN TAVİZ YOK

Bürokrat, akademisyen, yazar ve STK Temsilcilerinin söz aldığı forumda ekonomiye yapılan saldırılara yönelik hükümete tam destek verilirken 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlendiği vurgusu yapıldı.
Geniş bir katılımla verimli iş birliklerinin masaya yatırıldığı forum, konuşmacılara yapılan plaket takdimiyle sona erdi. 

KAYNAK: HABER7