Vatandaşı sevindirdi: Fiyatı 40 TL birden düştü

Marmara Denizi’nde balıkçıların ağına takılan lüfer miktarında son yılların en yoğun dönemi yaşanıyor. Ava çıka tekneler 400-500 kasa lüfer ile karaya dönerken, yaşanan balık bolluğu sonrası fiyatlar ise 60 liradan 20 liraya kadar geriledi.

Vatandaşı sevindirdi: Fiyatı 40 TL birden düştü
Vatandaşı sevindirdi: Fiyatı 40 TL birden düştü
GİRİŞ 06.10.2021 11:28 GÜNCELLEME 06.10.2021 11:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Marmara Denizi’nde balıkçıların ağına takılan lüfer miktarında son 15 yılın en bol dönemi yaşanıyor. “Denizleri prensi” olarak bilinen lüfer, geçtiğimiz yıllarda 70-100 TL bandında seyrederken Gürpınar Su Ürünleri halinde bu sezon tanesi 20 TL bandına kadar düştü.

Tezgahlardaki fiyatlar hem satıcıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Denizlerdeki bolluğun ise Ocak ve Şubat aylarına kadar devam edeceği belirtildi.

'ŞU AN LÜFER AKINI VAR'

Gürpınar Su Ürünleri halinde yıllardır komisyonculuk yaptığını ifade eden Yunus Akgöz,

“Şuan lüfer akını var. Maşallah bereketli, en kötü kayık 400-500 kasa lüfer yakaladı bugün. Balık bol bereketli, insanlar balık yesin. Virüse de iyi geliyor bu arada balık, denizlerimizde herhangi bir problem yoktur, insanlar rahatlıkla tüketebilir. 6 aylık bebeğine haşlasın, yedirsin. Şu anda bu fiyatlar makul, bu fiyatlar aşağıya da çok düşeceğini zannetmiyorum. Karadeniz’den, boğazdan geliyor genelde bu tutulan balıklar. İnsanlar rahatlıkla tüketebilir bu balığı.” diye konuştu.

TANESİ 60 LİRADAN 20 LİRAYA GERİLEDİ

Su Ürünleri Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Mahmut Uçan,

’Lüfer balığı başlangıçta tanesi 60 TL’ydi, şuanda tanesi 20-22 TL civarında. Balığın daha da bol olmasını bekliyoruz. Lüfer balığın denizin canavaradır ve çok kaliteli bir balıktır. Av döneminin 1-2 ay daha sürmesi gerekiyor, 3 ay da sürebilir. Balıklar Marmara Denizi ağırlıklı olarak Beykoz ve Paşabahçe’den çıkıyor. Denizin kirli olmasının, musilajın balıkla hiç alakası yok. Biz kendimiz her gün en az 2-3 kilo balık yeriz. Hamsi, lüfer, palamut olsun hepsini tüketiyoruz. Halkımız çok rahat bir şekilde tüketebilir. Şu an en sağlıklı gıda balık. Başlarda 60 liraydı, şuan 20-25 lira tezgahlarda da 30-35 lira. Palamutun adı var lüferin tadı var. Lüfer çok kaliteli ve lezzetli bir balıktır. Hatta biz bazen halk arasında ‘paşa balığı’ deriz. En son bu bolluk 2008-2009 yılllarında yaşanmıştı. Bunun akabinde ise sarıkanat çıkacak, oda yeni başladı.’’ dedi.

YORUMLAR 10
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    hamsinin kg şuan 35 tl
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Antalyada bile an itibariyle hamsi kg 30 tl den satılıyor. Mercan lokum da 30 tl palamut kiko 35 kültür çipura ve levrek 45 tl sen satılıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende 35 e aldım beylikdüzü
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    nerde 35 tl daha dün aldım 3 kilosu 10 tl idi kocaelide
    Cevapla
  • greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Üç tarafı denizler ile çevrili güzel ülkemde hafta sonu Üsküdar balıkçılar çarşısında istavrit,hamsi,palamut yoktu sadece uskumru ile tüketimi az olan balıklar vardı ne hazin değil mi.Tarım,hayvancılık,balıkçılık,madencilik maalesef bitme noktasına geldi.Oturup acınacak halimize ağlamamız lazım.
    Cevapla
  • Yazık 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu nilüferin soyunu kurutacaklar...
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş et yiyemiyor balık yesin bari
    Cevapla
  • yago 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardes fıyatlar pahalı katılıyorumda sebebi ne? İnsanlar hazıra konmak istiyor hayvancılık yapmak ıstesyen yok!
    Cevapla
  • Hasan Alık 2 yıl önce Şikayet Et
    Dip balığı olmasından ve marmaranın dibi Müsilajlı olduğu için tüketim az olduğundan ucuzlar tabi. Balık unu fabrikası bile almaz bu lüferleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle