Merkez Bankası'na uyarı: Bugün 100 puan faiz isteyen yarın 300 puan faiz ister

Merkez Bankası’nı köşeye sıkıştırmaya çalışan bazı yatırım bankaları faiz toto oynamaya başladı. Ekonomist Ağaoğlu ise Merkez Bankası yönetimini uyardı!

Merkez Bankası'na uyarı: Bugün 100 puan faiz isteyen yarın 300 puan faiz ister
Merkez Bankası'na uyarı: Bugün 100 puan faiz isteyen yarın 300 puan faiz ister
GİRİŞ 12.03.2021 10:46 GÜNCELLEME 12.03.2021 11:43

Yabancı yatırım bankalarının bir süredir Merkez Bankası’na faiz artırımı baskısı yaptığı biliniyor. 100 puandan 300 puana kadar artırım öngören bankalar var.

Ekonomist Ali Ağaoğlu ve gazeteci Hakan Güldağ, bu hafta Şans Sohbetleri’nde konuyu derinlemesine ele aldı. Sohbette sağlam bir 'ekonomik reform paketi'nin 100 baz puan faiz artışından kıymetli olduğunun altı çizildi.

Kurda artan oynaklığa dikkat çeken Gülda, “Faiz politikası ile ilgili bazı beklentiler oluştu piyasada... 18 Mart'taki Merkez Bankası toplantısında faizin artırılmasını bekleyenler arttı. Merkez üzerinde baskı var. 25 baz puan diyen var, 50, 100, 300 diye devam ediyor. Ama şimdi bu düzeltme hareketi ve perşembe günü yapılan Amerikan tahvil ihalesinin sakin geçmesi Merkez üzerindeki baskıyı hafifletir” dedi.

Ağaoğlu ise yabancı yatırım bankalarını tersine bir görüş beyan etti: “Ben faizi artırmanın herhangi bir sorunu çözeceği noktada olduğumuzu düşünmüyorum. Yani yüzde 8’lerdeyken faizin artmasını doğru bulan birisi olarak şu anda yüzde 17 politika faizinin bize yeterli olduğunu düşünüyorum. 18’e çıksa ne değişecek diye baktığımızda, çok fazla bir şey değişmeyecek. Hatta bazı yatırım bankaları bu konuda rapor yazdı diye böyle bir şey yapıyorsanız eğer biraz da onların eline koz vereceksiniz demektir.”

Güldeğ ise bu analize, “Yüzde 100 katılıyorum” dedi. Ağaoğlu yabancı yatırım bankalarını kast ederek, “Bugün 100 isterler yarın 300 isterler” diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL