Blinken açıkladı! ABD 200 milyon dolardan fazla borcunu ödeyecek

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, finansal yükümlülük kapsamında Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) olan 200 milyon dolardan fazla borcu bu ay sonunda ödeyeceklerini açıkladı. Salgınla mücadelede ve daha güçlü sağlık sistemleri inşa etmede DSÖ'nün önemine değinen Blinken, ABD'nin, DSÖ'nün küresel aşı programı Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programına (COVAX) finansal destek sağlamayı planladığını ifade etti.

Blinken açıkladı! ABD 200 milyon dolardan fazla borcunu ödeyecek
Blinken açıkladı! ABD 200 milyon dolardan fazla borcunu ödeyecek
GİRİŞ 17.02.2021 19:14 GÜNCELLEME 17.02.2021 19:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, Kovid-19 salgını ve aşıya eşit erişimin görüşüldüğü toplantıda konuşan Blinken, ABD'nin Kovid-19 aşısı üretimi ve dağıtımında dünya çapında ortaklarıyla birlikte çalışacağını söyledi.

"COVAX'A FİNANSAL DESTEK SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ"
Salgınla mücadelede ve daha güçlü sağlık sistemleri inşa etmede DSÖ'nün önemine değinen Blinken, ABD'nin, DSÖ'nün küresel aşı programı Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programına (COVAX) finansal destek sağlamayı planladığını ifade etti.

"ABD BORCU BU AY SONUNDA ÖDEMEYİ PLANLIYOR"
Blinken ayrıca, "ABD, DSÖ'ye olan 200 milyon dolardan fazla finansal yükümlülüğünü bu ay sonunda ödemeyi planlıyor." dedi.

YORUMLAR 3
  • Duru8 3 yıl önce Şikayet Et
    Dso ne ise yariyor garibana kactane aşı verdiler bu para nereye gidecek
    Cevapla
  • İ genç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bas kağıt parçalarını ver ne güzel dünya
    Cevapla
  • imkansiz 3 yıl önce Şikayet Et
    veremez ki :) Abd tum organlariyla 24 saat 365gun para bastiginda 800 milyar $ basiyormus. ama borclari 10 trilyon $in uzerinde.12 sene borclanmadan basmasi gerek.
    Cevapla