Rekor kıran dolarda son durum!

Dolar kuru dün tarihi zirvesini 7.5646 seviyesinde yeniledikten sonra 18 Eylül'de haftanın son işlem gününde 7.5510 TL'den el değiştiriyor. Kurdaki yükseliş nedeniyle altın fiyatları da artarken euro 8.95 TL'de. Piyasalarda içeride izlenecek önemli bir veri yok. TCMB beklenti anketi ve uluslararası yatırım pozisyonu öne çıkıyor.

Rekor kıran dolarda son durum!
Rekor kıran dolarda son durum!
GİRİŞ 18.09.2020 08:52 GÜNCELLEME 18.09.2020 08:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolar/TL dün Fed toplantısının ardından satıcılı seyreden ve doların küresel piyasalarda güçlenmesiyle 7.55 üzerine çıkarak yeni zirvesini gördü.

 

 

7.5646 seviyesine çıkan kur haftanın son işlem günü olan 18 Eylül'e 7.5510 TL'de yatay başlıyor. Euro ise 8.95 seviyesinde. Altın fiyatlarında ons fiyatı 1950 üzerinde tutunmaya çalışırken kurdaki artış nedeniyle gram 473 TL'den el değiştiriyor.

Piyasalardaki veri gündeminde gelecek hafta toplanacak PPK öncesi TCMB beklenti anketi ve uluslararası yatırım pozisyonu öne çıkıyor. TOBB'da kapanan ve kurulan yeni şirket sayısını açıklayacak

 

 

Doğu Akdeniz meselesi de gündemdeki sıcak yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi
Başkanı Charles Michel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Dışarıda ise ABD cari işlemler dengesi, St. Louis Fed Başkanı Bullard'ın konuşması ve başta aşı olmak üzere koronavirüs kaynaklı gelişmeler izleniyor.

YORUMLAR 3
  • kasto 3 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu dolardan çektiğimiz niye artar şimdi .
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ay başına kadar 8 bin Euro ise 9.500 rahat olur bu gidişle TL bitti artık hiç bir işe yaramıyor
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Doların dizginlenmesi için yapılacak; İhracat ve ithalat harici Dolar ,Döviz kullanımına Ek Özel tüketim Vergisi getirilecek! Türk Lirası teşvik edilecek! o zaman Banka ve Döviz bürolarında Döviz alımı satımı vergiye girecek ve İnsanlar Türk Lirasına yönelecek..bunun tek çaresi bu!
    Cevapla