Efsanevi yatırımcı Buffett uyarmıştı! 2000, 2008 ve 2018'de de oldu! Büyük kriz patlayacak

Warren Buffett’nin 2001 yılında borsa tahminleri için önerdiği gösterge, ABD dahil küresel borsalarda krizin yaklaşmakta olduğunu gösteriyor.

Efsanevi yatırımcı Buffett uyarmıştı! 2000, 2008 ve 2018'de de oldu! Büyük kriz patlayacak
Efsanevi yatırımcı Buffett uyarmıştı! 2000, 2008 ve 2018'de de oldu! Büyük kriz patlayacak
GİRİŞ 13.08.2020 12:36 GÜNCELLEME 13.08.2020 12:42
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Efsane yatırımcı Warren Buffett 2001 yılında Fortune’a yazdığı bir makalede en iyi gösterge olan değerlemelerin o dönem ki pozisyonuna bakan yatırımcıların dot-com krizinin gelişinin bir mil öteden görebileceğini yazmıştı.

 

 

Yatırımcılar cephesinde Buffett göstergesi olarak bilinen piyasa ölçütü ABD hisse senetlerindeki toplam piyasa sermayesiyle ülkenin gayri safi yurt içi hasılasını karşılaştırıyor. Bu oran %70 ila %80 aralığında olduğunda borsaya nakit girişi yapılması gerektiği anlamına geliyor. Fakat bu oran %100’ün üzerine çıktığında ise risksiz pozisyona geçilmesi işareti anlaşılıyor.

 

 

Marketwatch’un haberine göre bu ölçütü dünya çapında uygulayan Die Welt Borsa Analisti Holger Zschaepitz satış sinyalinin görüldüğü uyarısında bulundu. Üstelik analistin paylaştığı verilere göre gösterge 30 ayın en yüksek seviyesinde:

Geçtiğimiz yirmi yılda küresel piyasalarda bu oranın üç haneli rakamlara ulaşmasının ardından üç büyük ekonomik darbe hissedildi. Bunlar 2000 yılındaki dot-com krizinde, 2008 yılındaki finansal krizde ve 2018 yılındaki borç krizinde görüldü.

Bugün korona virüs salgınıyla karşı karşıya olmasına rağmen güçlü görünen ABD hisse senetlerine bakıldığı ise Buffett göstergesi tüm zamanların en yüksek seviyesinde olunduğunu gösteriyor.

Warren Buffett ise korona virüs sürecinde çok az manevra yapmasıyla eleştirilmesinin ardından son dönemlerde bir miktar daha aktif bir yol izliyor. Buffett’nin şirketi Berkshire’ın geri alımları hızlandırmasına ve Bank of America’daki konumunu geliştirmesine rağmen ünlü yatırımcı halen 146,6 milyar dolar nakit tutuyor.

KAYNAK: BORSA GÜNDEM
YORUMLAR 36
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz büyüyoruz, onlar düşünsün?
    Cevapla
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogecoin 1 $ ve yıl 2025.
    Cevapla
  • osman16 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şerden bir hayır doğar. İkbal bizimdir. Ümitvar olun.
    Cevapla
  • Tahir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kişi başı gelirimiz son 3 yıldır düşüyor. Aksini iddia eden kendini avutur. İnşallah ekonomimiz daha iyi olur düzelir.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Son zamanlarda chppkk ve fetöcüler hep ekonomi haberlerinin altında algı yapıyorlar.. Mamaları kesildiği için havlıyorlar sağa sola dikkatli olun
    Cevapla
  • Çağtay 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle