Trump yenemeyince savaşı alevlendirdi! Kriz çıkaracak yeni hamle

Dünyada virüs salgını nedeniyle ekonomik daralma beklentileri yerini koruyorken, ABD-Çin ticaret savaşı tüm hızıyla sürüyor. Son olarak ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) Huawei Technologies Co. ve ZTE Corp.'u ulusal güvenlik tehdidi olarak belirleyerek, Çinli üreticileri kırsal kesimlerde küçük operatörlerin uzun ağ ekipmanlarına bel bağladığı ABD pazarından uzaklaştırma yönünde bir adım attı.

Trump yenemeyince savaşı alevlendirdi! Kriz çıkaracak yeni hamle
Trump yenemeyince savaşı alevlendirdi! Kriz çıkaracak yeni hamle
GİRİŞ 01.07.2020 11:05 GÜNCELLEME 01.07.2020 11:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) Huawei Technologies Co. ve ZTE Corp.'u ulusal güvenlik tehdidi olarak belirleyerek, Çinli üreticileri kırsal kesimlerde küçük operatörlerin uzun ağ ekipmanlarına bel bağladığı ABD pazarından uzaklaştırma yönünde bir adım attı.

 

 

FCC'nin açıklamasında ABD'den gelen adım federal hükümet tarafından kırsal kesimdeki çok sayıda operatöre sağlanan yardımın artık bu şirketler tarafından üretilen ekipmanları almak için kullanılamayacağı anlamına geldiği belirtildi.

"NET BİR MESAJ VERİYORUZ"

 

 

FCC Başkanı Ajit Pai, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Huawei ve ZTE'nin Komünist Parti ve Çin ordusu ile yakın ilişkileri var. Net bir mesaj veriyoruz: ABD hükümeti ve FCC, Çin Komünist Partisi'nin ABD iletişim ağlarındaki zayıf noktalardan faydalanmasına izin veremez ve vermeyecektir." dedi.

Pekin ile Washington arasındaki ticaret, koronavirüs ve güvenlik konusuna ilişkin gerginliğin büyümesiyle birlikte Çin kökenli şirketleri dikkatle inceleyen FCC, üç Çinli telefon şirketini yasaklamayı değerlendiriyor. Kurum, geçen yıl China Mobile Ltd.'nin ABD pazarına girmesini engellemişti.

YORUMLAR 5
  • Dağ adamı 3 yıl önce Şikayet Et
    Huawei, Bil Gates dağ satın alıyor, adam Himalaya dağını satın almış. Bunlara güven olmaz.
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    herif haklı, zte Çin Devlet şirketi, burada kimi satın aldı dersiniz? netaş ı, Huawei de hırsızın bayrak taşıyanı, araştırın bakın neler yaptığına. bu arada amerikanın Uygur Türkü falan sevdiği yok, sadece bahane arıyor hem kendine hem Çin ile olan Türkiye projelerine, ama Çin zalimdir, bu gerçekte değişmez, kendi insanına dahi zülum yapıyor, yaşayın görün.
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump cok hakli, cinlilerin kopya cekmek icin heryollari deniyorlar
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Uygur Türklerini sevdiğinden dolayı bunu yapmıyor, ÇİN'i vurabileceği yumuşak bir karın arıyor. ABD'nin Uygur Türklerinin mazlumiyetini sömürme çabalarını kınıyorum. Umarım uygar Uygur Türkleri ABD'nin bu sinsi tuzağına alet olmazlar.
    Cevapla
  • Ethem erpolat 3 yıl önce Şikayet Et
    Huawei p30 pro var benim. Hem iphone dan yari fiyatina ucuz hemde iphone bin ceker
    Cevapla