AB'yi umutlandıran ekonomik kriz açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, COVID-19 salgınının sebep olduğu ekonomik krizde dip noktasının Euro Bölgesi’nde muhtemelen geçildiğini söyledi.

AB'yi umutlandıran ekonomik kriz açıklaması
AB'yi umutlandıran ekonomik kriz açıklaması
GİRİŞ 26.06.2020 12:42 GÜNCELLEME 26.06.2020 12:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa İş Liderleri Konvensiyonu tarafından dijital ortamda düzenlenen Kuzey Yıldızı Zirvesi’nde ekonomide toparlanmanın “karmaşık” bir mesele olacağını belirtti ve“Bu toparlanma eksik olacak ve belki dönüşümsel olacak” dedi.

Lagarde, COVID-19 salgınının sebep olduğu ekonomik krizde dip noktasının Euro Bölgesi’nde muhtemelen geçildiğini dile getirerek, salgında ikinci dalga olasılığı sebebiyle bunu ihtiyatlı söylediğini vurguladı.

Küresel ticaretin önemli ölçüde azalacağına işaret eden Lagarde, ekonomik krizde savunmasız kalan insanlara son derece özenli olunması çağrısı yaptı.

Christine Lagarde, COVID-19’un sebep olduğu ekonomik krizi 2008-2009 finansal krizden daha kötü olarak nitelendirerek, tasarruflarının yatırımlara ve harcamalara dönüşmesinin zaman alacağını kaydetti.

Merkez bankalarının ekonomik krize “muazzam” bir şekilde tepki verdiklerini belirten Lagarde, krize orantılı cevap için ECB’nin bütün enstrümanlarını kullanma konusunda hiçbir tereddütlerinin olmadığını yineledi.

ECB Başkanı Lagarde, Avrupa Birliği (AB) liderlerinin koronavirüsün neden olduğu krizi hafifletmek için AB tarafından oluşturulacak kurtarma fonuna yönelik nihai bir anlaşmaya 17 Temmuz’da varamayacaklarını düşündüğünü de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 3
  • erbati 3 yıl önce Şikayet Et
    fransada olan bi kisi olarak eger ekinci dalgada geldimi sallantı başlar
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyor bu armut yediniz dünyayı yediniz bebekleri öldurtünüz Afrika'daki su bulamazken sen günde 3defa tuş aldın ekmek nedir biomezken pastaları cöbe attınınız
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    asla dogru degil yatirimcilar korkmasin amaciyla yapialan yalan bir akciklama
    Cevapla