Köşeye sıkışan Suudi Arabistan her yolu deniyor! Yeni petrol hamlesi

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve koronavirüs etkisiyle ekonomik olarak köşeye sıkışan Suudi Arabistan, petrol fiyatlarını yükseltmek için her yolu deniyor. Kuveyt ile Suudi Arabistan, petrol üretimini kısma çabaları kapsamında iki ülkenin ortak petrol sahalarının bulunduğu tarafsız bölgedeki Hafci petrol sahasını kapatmayı planlıyor.

Köşeye sıkışan Suudi Arabistan her yolu deniyor! Yeni petrol hamlesi
Köşeye sıkışan Suudi Arabistan her yolu deniyor! Yeni petrol hamlesi
GİRİŞ 17.05.2020 17:57 GÜNCELLEME 17.05.2020 17:58
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan petrol fiyatlarını yükseltmek için her yolu deniyor. Petrolde üretim kısıntısı için çağrı yapan Suudi Arabistan şimdi de Hafci petrol sahasını kapatıyor.Kuveyt'in Er-Ray gazetesinin haberine göre, 5 yıl aradan sonra şubat ayında yeniden üretime başlayan Hafci petrol sahasının haziran başından itibaren bir ay süreyle kapatılması bekleniyor.

 

Söz konusu adımın, ham petrolün küresel arz bolluğunun önüne geçme ve dünyadaki petrol üretimini kısma çabaları kapsamında atılacağı belirtiliyor.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol üretiminde 1 Mayıs'tan itibaren günde yaklaşık 10 milyon varillik kesinti yapılması kararı almıştı.

 

 

Suudi Arabistan ile Kuveyt arasındaki tarafsız bölgede Hafci ve Vefra petrol sahaları bulunuyor. Bu sahalar, günlük 500 ila 600 bin varil petrol üretim kapasitesine sahip.

OPEC üyesi iki ülke, çevresel sebeplerle Ekim 2014'te Hafci'yi, işletilmesi konusundaki engeller nedeniyle de Mayıs 2015'te Vefra'daki kuyuları kapatmıştı.

Son olarak Suudi Arabistan ve Kuveyt, Aralık 2019'da imzalanan anlaşmayla 5 yıl aradan sonra yeniden petrol çıkarma konusunda mutabakata varmıştı.

Amerikan yatırım bankası Morgan Stanley, petrol fiyatlarında toparlanmanın uzun süreceğini ve fiyatların 2021 yılında ancak 45 dolar seviyelerine çıkabileceğini duyurmuştu. 

 
KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay Osmanlı sana hainlik edenlere rabbim cektirdin bu dünyada da görelim yoksa dünya diz cokerdi bize neler kayıp etmişiz bu hainler sayesinde
    Cevapla
  • elbey 3 yıl önce Şikayet Et
    artık elektirikli arabalar çıkıyor 5 yıla kalmaz talep her geçen gün düşecek şimdi yandınız araplar bolluk zamanında aldıgınız aslanlar kaplanlar altın arabaları onlar sizi kurtaramicek.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Suudilerin abd de tahvil faizin de yatan 150 milyar doları varmış hani faiz haramdı. Sadece fakirlere faiz haram kılındı zenginlere faiz helal heralde
    Cevapla
  • Rt57 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim onlar müslüman değil islam dışı bir inanç olan vahabilik var onlarda şeriat sadece bir görünüş onlar için
    Cevapla
  • A y 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yemendeki müslümanları katleden leri afetmez
    Cevapla
  • mersin öğretmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilmem ne kadar dolara aldığı bir tablo vardı onu satsin bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle