Süveyş Kanalı resmen para bastı!

Mısır'da Süveyş Kanalı'ndan elde edilen gelir 2018'de yüzde 7,5 yükseldi.

Süveyş Kanalı resmen para bastı!
Süveyş Kanalı resmen para bastı!
GİRİŞ 22.01.2019 07:22 GÜNCELLEME 22.01.2019 07:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu'na bağlı Bilgi ve Karar Destek Merkezi'nin açıkladığı verilere göre, kanaldan elde edilen gelir 2017'de 5,3 milyar dolarken, bu miktar 2018'de yüzde 7,5'lik artışla 5,7 milyar dolara ulaştı.

 

 

Geçen yıllarda Süveyş Kanal İdaresi, kanalın azalan gelirlerini artırmak amacıyla buradan geçen gemi ve tankerlere indirim uygulamıştı.

Asya ile Avrupa arasındaki mesafeyi yaklaşık 15 gün kısaltan Süveyş Kanalı'ndan elde edilecek gelirin 2023'te 13.2 milyar dolara çıkması bekleniyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Süveyş kanalının gelirlerinin büyük bölümünü İngiltere alıyor, azını ise mısır
    Cevapla
  • Bircihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Boğazlar bizim temizliği bizim kirliliği bizim petrol dökülür ölen balık kuş bizim gel görü masada satıldı beleş geçiş boğazlar dan para alınmış olsaydı şuan türkiye dünyanın en büyük ekonomisiydi bu bir kısmet değil bir ismet oyunu ile elimizden gitti
    Cevapla
  • aha diyorum 5 yıl önce Şikayet Et
    kanal istanbula neden karşı olunduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum. Çanakkaleyi zaferimiz olduğu halde masada devletimize ihanet edenlerin Allah cc cezasını versin inşaAllah. Chp den alçak ihanet projesi ülkeme demekki çok büyük ihanetler etmişler. Başkaları uzaya çıkarken bizim teknoloji projeleri bir bir iptal edildi. Kanal Istanbul derhal yapılmalı derhal.
    Cevapla
  • Kanal Istanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    Kanal Istanbul bunun %8'ini kazanabilir. Yani soyle yillik 400 milyon Euro kasaya koyar. Bunu 16 ile carptigimizda 6.5 milyar Euro yatirim yapilmasi lazim...Bunun uzeri kayip!
    Cevapla
  • Abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    Hainler nerede diyordum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle