Binlerce kişi bu haberi bekliyordu! Müjdeyi verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT'de çalışmaya başlamak için sabırsızlanan bin 750 adaya müjdeyi verdi.

Binlerce kişi bu haberi bekliyordu! Müjdeyi verdi
Binlerce kişi bu haberi bekliyordu! Müjdeyi verdi
GİRİŞ 25.12.2017 10:33 GÜNCELLEME 25.12.2017 11:49

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uzun süredir bekleyen ve PTT'de çalışmaya başlamak için sabırsızlanan bin 750 adayın hukuki sorununu çözdüklerinin müjdesini vererek adayların işe başlatılacağını bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT AŞ'nin, personel  istihdamının, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari  Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik gereğince yapıldığını anımsattı.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN)  tarafından  9 Temmuz2015'te yönetmeliğin durdurulmasına ilişkin Danıştay 16.  Dairesinde açılan davada, PTT AŞ'ye personel alımlarının yürütmesinin  durdurulmasına karar verildiğine dikkati çekilen Arslan, söz konusu karar  dolayısıyla PTT AŞ'ye başvuru yapıp, sınavı kazanan bin 750 adayın mağdur duruma  düştüğünü kaydetti.

Bu kapsamda bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 695 ve 696 sayılı KHK  ile PTT'deki istihdama ilişkin maddelerin yer aldığını dile getiren Arslan, 696  sayılı KHK'nın 117. Maddesi ile PTT’ye girmeye hak kazanan ancak yürütmeyi  durdurma kararı nedeniyle istihdam edilemeyen bin 750 personelin mağduriyetinin  sonlandırmaya yönelik yeni bir fıkra eklendiğini vurguladı.

"BİN 750 ADAYIN HUKUKİ SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Bakan Arslan uzun süredir bekleyen ve PTT'de çalışmaya başlamak için  sabırsızlanan bin 750 adayın hukuki sorununu çözdüklerinin müjdesini vererek bu  kişileri işe başlatacaklarını bildirdi.

PTT personel alımı için 2017 yılı içerisinde sınava girmiş ve atanmaya  hak kazanmış bin 750 kişinin mağduriyetlerini bugün yayımlanan  696 Sayılı KHK  ile sona erdirildiğini ifade eden Arslan, "Yeni çalışma arkadaşlarımıza hayırlı  olsun." diye konuştu.

KAYNAK: AA