Bakan açıkladı! Borsası kurulacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB ile borsaların ortak olduğu Ürün İhtisas Borsası'nın kısa zamanda kurulacağını söyledi.

Bakan açıkladı! Borsası kurulacak
Bakan açıkladı! Borsası kurulacak
GİRİŞ 19.12.2017 17:10 GÜNCELLEME 19.12.2017 17:10

TOBB'un İkiz Kuleler'de düzenlenen Ticaret Odaları Konseyi Toplantısı'nda Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Lisanslı depoculuğa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tüfenkci, "Özellikle TOBB ile borsalarımızın ortak olduğu Ürün İhtisas Borsası'nı da çok kısa zamanda kuracağız." dedi.

Yemek çekleri ve ordino ücretleri

Ekonominin, iş dünyasının omuzlarında yükseldiğini çok iyi bildiklerini vurgulayan Tüfenkci, "Yemek çekleri ve buradaki komisyon oranlarıyla ilgili esnaf ve tacirlerimizin yaşadıkları sıkıntıları çözmek konusunda genel müdürlüğümüz çalışmalara başladı. Gerekli düzenlemeleri yapacağız." diye konuştu.

İş dünyasının şikayet ettiği konulardan ordino ücretlerine de değinen Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Bakanlık böyle bir belge istemiyor. Böyle bir fiyatlandırmayı da kabul etmiyoruz, resmi olarak da yok. Burada ticaret ve sanayi odaları üyeleri, firmalarla pazarlık yaparken böyle bir rakam geldiğinde üstünü çizecek. Pazarlık gücü sizde. 'Nerede, kim istiyor' diye sorgulayın. 'Şu kurum istiyor' diye müsteşarımızı ararsınız."

KAYNAK: AA