Kredi kartı kullananlar dikkat!

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde kazanılan para puanlar bir çok banka tarafından yıl sonunda silindiği için kart sahipleri bu puanları kullanamıyor.

Kredi kartı kullananlar dikkat!
Kredi kartı kullananlar dikkat!
GİRİŞ 19.12.2017 11:19 GÜNCELLEME 19.12.2017 11:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Günlük hayatımıza artık tamamen yerleşen kredi kartları ile alışveriş sayısı gün geçtikçe artıyor. Bankaların düzenlediği bir çok kampanya ile hangi kredi kartını hangi alışverişte kullanacağımızı şaşırıyoruz. Bu kampanyalardan biri de kredi kartında biriken puanlar.

Kredi kartı kullananların atladığı bir konu var. Kredi kartında biriken puanalar yıl sonunda sıfırlanıyor. Bankalar biriken puanları yıl sonunda silebiliyor. Kullanıcıları eksik bilgilendirilmesinden kaynaklanan bu durumda onbinlerce tüketici puanlarını kullanamıyor.

60 milyona yakın kredi kartı kullanıcısı olan ülkemizde sadece yüzde 1’i bile bu puanaları kullanamasa ortaya büyük bir rakam çıkıyor. her bir kredi kartında 30 lira biriktiğini düşünürsek ve toplamın yüzde 1’i olan 600 bin kredi kartında bu puanlar yanacak. Ortaya 18 milyon lira gibi miktar çıkıyor.

YORUMLAR 2
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Puan silinmez sadece dönem veya belirli bir tarih arasında kullanım ve kazanimlar silinir zaten onlarda başda söylenen o tarihlerde kullanmazsanız bankaya iade olur bir bankacı olarak hepsini takip ediyorum örnek alışveriş bir kartla fatura ödemeleri bir yerde benzin kampanyaları bir kartta yapıyorum ortalama aylık 100 tl gibi bir puan kazanımım oluyor iyi takiple bazen 400 bile oluyor :) geçen iki ay toplam 876 tl puan kazandım :)
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Insan bu biriktirdigi puanlarla ev gecindirir.gelecek ayki ekstreyide bu puanlarla bile odeyebilir
    Cevapla