Hükümet yüzde 500 zamma 'dur' diyecek!

Hükümet özellikle turistik bölgelerde yüzde 500’lere varan abartılı değerleme oranlarına karşı harekete geçti.

Hükümet yüzde 500 zamma 'dur' diyecek!
Hükümet yüzde 500 zamma 'dur' diyecek!
GİRİŞ 04.12.2017 09:54 GÜNCELLEME 04.12.2017 09:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hükümet fahiş emlak vergilerine karşı harekete geçti. Özellikle turistik bölgelerde yüzde 500’lere varan abartılı değerleme oranlarına karşı vatandaşı korumak için değerleme takip sistemi kuruluyor.

Hükümet, fahiş emlak vergilerine savaş açtı. Özellikle turistik bölgelerde yüzde 500'lere varan abartılı değerleme oranlarına karşı vatandaşı korumak için değerleme takip sistemi kuruluyor. Gelecek yıl için yapılacak değer artışında yüzde 50 sınırını geçen belediyelere göz açtırılmayacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı bölgelerde ekonomik gerekçelerle örtüşmeyecek düzeyde vergi değerleri belirlendiğini vurgulayarak, "Vatandaşımızı mağdur eden bu uygulamalara izin verilmeyecek. Her ne şekilde olursa olsun bir yerin metrekare değeri 2018 için bu yıl belirlenen değerin yüzde 50 daha fazlası olamaz" dedi.
 
KOMİSYONLAR DA İZLENİYOR
 
Hükümet, yeni düzenlemeyle emlak vergisinde belediyelere daha düşük bedel belirleme imkânı getirdi. En çok şikayetin geldiği bölgelerde ilçeler arasında emlak vergisinde çok büyük fark olup olmadığı da takip edilecek. Emlak vergisine esas metrekare rayiç bedelleri takdir komisyonları tarafından belirlenerek belediyelere gönderiliyor. Komisyon kararları 2018 yılında ödenecek emlak vergilerini düzenlemeyi dikkate alarak belirleyecek.
 
OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENECEK
 
Türkiye genelindeki bin 397 belediye de yeni düzenlemeyi dikkate alarak gelecek yıla ilişkin beyan dönemi çalışmalarını sürdürüyor. Değerlerin yüzde 50'yi aştığı yerlerde, arsa ve arazi birim değerleri yüzde 50 artırılmış kabul edilecek. İzleyen yıllarda yüzde 50 sınırı ile oluşan değer, emlak vergisi değerini esas alan diğer vergi ve harçlar için de geçerli olacak.
 
YÜKSEK TUTARA İTİRAZ HAKKI VAR
 
Üzerinden emlak vergisi hesaplanan rayiç değeri etkileyen arsa metrekare değerini komisyon belirliyor. Komisyon bu değeri belediyelere bildiriyor. Konut, işyeri arsa metrekare toplamı ile banının inşaat maliyeti toplam Emlak Vergisi matrahını oluşturuyor. Belediyeler de bu bedelleri esas alarak emlak vergisini tahsil ediyor. Vatandaş rayiç bedeli öğrendiği andan itibaren itiraz da bulunup, vergi mahkemelerine dava açabiliyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 9
  • emir urupoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    ne olur tekirdağ çerkezköydeki suyada el atın dünaynın en pahalı suyunu tuketiyoz eskiden elektrik çok gelcek diye korkartık sağolsun belediye şimdi su oyle bir ayda 150 tl su tuketilmez bıktık artık birileri buna dur desin illaki isyanmı edelim ALLAH rızası için yayınlayın sesimizi duyurun
    Cevapla
  • rec 6 yıl önce Şikayet Et
    önce işletme yeri sahplerinin denetimini yapıp fahiş kira istemelerini engelleyin..
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen pamukkalede 35 kurusluk su 5 lira 1 liralik icecek 15 lira
    Cevapla
  • Deli Dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutköy belediyesi fahiş arsa vergisi için itiraz edebilir miyim dedim. İtiraz edin ama zaten reddediyoruz. Dediler.
    Cevapla
  • OSMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki Türkiye genelindeki fahiş emlak fiyatlarına kim dur diyecek? 100 bin liralık eve utanmadan arlanmadan 350 bin lira istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle