Resmen yürürlükte! Vergileri sıfırlandı

Kuru fasulye, barbunya, nohut ve börülce ithalatında gümrük vergisi oranları sıfıra indirildi.

Resmen yürürlükte! Vergileri sıfırlandı
Resmen yürürlükte! Vergileri sıfırlandı
GİRİŞ 02.12.2017 12:23 GÜNCELLEME 02.12.2017 12:27
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulunun "İthalat Rejimi Kararına Ek Karar"ı Resmi Gazete'de  yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
Buna göre, kuru baklagillerden tohumluk olmayan fasulye türleri,  barbunya, nohut ve börülce ithalatında AB, EFTA, Bosna-Hersek, Güney Kore,  Malezya, D-8 ülkeleri  ve diğer ülkelerden yapılacak ithalatta gümrük vergisi  oranı sıfır olarak uygulanacak.
Bu ürünler için söz konusu gümrük vergisi oranı 1 Haziran 2018  tarihinden itibaren AB, EFTA, Malezya, D8 ülkeleri ve diğer ülkeler için yüzde  19,3, Güney Kore için yüzde 8,7'e çıkacak.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarım politikalarımız, yeniden kendi kendimize yeter duruma gelmemiz için revize edilmeli. Her türlü koşula hazır olmalıyız.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Gıda üretiminde girdileri yurt dışında almaktansa içerde ucuz üretmenin yolu aranmalı.Yani hayvan yemleri ve tarım ürünleri için boş araziler var devlet, belediyeler kanalıyla üretim yapmayanın tarlasını ektirmeli. Türkiyede kominist bir belediye bunu yapıyor.Diğer belediyelerinin bundan eksiği ne.Şirket işçileri kullanılır hatta mahkumlar bile kullanılabilir.
    Cevapla
  • brainfree 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir karar verilmiş. İthalat gıdalarda serbestleştirilmeli ve tüm vergiler sıfırlanmalı yada düşürülmeli.
    Cevapla
  • MD. Edep..Edep... 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim senin kafan şuna basmıyor; yurt dışında tarım ürünlerinin üretimi genel olarak büyük firmalar tarafından yapılıyor, adam onbinlerce dönüm alanda üretim yapıyor.. Senin çiftçin ise 10-20 dönümlük alanlarda nasıl ucuz üretecek, 5-6 yıl önce et ithalatı için yurt dışından gemiler geldi, adam gemide onbinlerce inek besliyor, senin köylün bununla nasıl rekabet edecek, mesele senin dediğin gibi o kadarda basit değil hemşerim.. Türk çiftçisini görmek istersen Anodolunun şehirlerinde bi pazarlarına bak be... Çoğunluğu gariban, elleri nasırlı Anadolu insanı..Bak senin kullandığın lakap bile İngilizce.... Türkçe bulamadın mı..
    Cevapla
  • çiftçi 6 yıl önce Şikayet Et
    çiftçi ne yiyip içecek
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ciftciler ölsün mu??ulan vergi indirimi yap ama kendi insanina yap ithal urune de birazcik daha vergi koy ki yerli malin elde kalmasin... para bizim ekonomiye kalsin
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    yeterli yerli ürün olmadığı için geçici olarak yapılıyor
    Cevapla
  • ithal? 6 yıl önce Şikayet Et
    yani yurtdışından Türkiye ye gelecek olan tahıl ürünlerindeki vergi sıfırlanmasına sevineceğiz öylemi? nasıl bir kitleyle karşı karşıyayız?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle